bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skvostný podpis pro Boston. McAvoy kývl za méně než Werenski

16. září 2019, 10:15

Tomáš Zatloukal

Jak to ten Don Sweeney dělá? Poté co před dvěma lety na prahu přípravného kempu levně podepsal Davida Pastrňáka, zkrotil požadavky také další nastupující hvězdy. S Charliem McAvoyem se dohodl na tříleté smlouvě, díky níž si produktivní obránce vydělá 14,7 milionu dolarů. Klíčovým údajem je pro Boston ale jiné číslo - stropová zátěž bude činit jen 4,9 milionu dolarů!

Podepsat McAvoye za takové peníze?

Majstrštyk, jemuž dodávají na impozantnosti další kontrakty, které v poslední době uzavřeli hokejisté se statusem RFA. Torontští Maple Leafs si sice plácli s Mitchem Marnerem, ale o žádné slevě se nedá mluvit. Dráž než McAvoy vyšel Modrokabátníky z Columbusu Zach Werenski. A pokračovat by se dalo dál.

Bruins mají díky přívětivému paktu pro McAvoye ideální šanci zaútočit na Stanley Cup. Pod platovým stropem jim totiž zbývá 3,2 milionu dolarů a na smlouvu čeká už jen Brandon Carlo. Mohou tedy ještě přivést posily při přestupové uzávěrce.

V Beantownu zároveň vědí, že jejich kádr stárne a je v módu "win now", tedy "teď nebo nikdy." Díky McAvoyovi zůstane tři sezony v silném složení a bude se moci o slavnou trofej ucházet. Význam podpisu ještě stoupá díky tomu, že je zcela reálné, že se platový strop v následujících dvou letech nebude vůbec hýbat.

Nyní k samotnému McAvoyovi.

14,7 milionu dolarů si vysloužil díky své všestrannosti. V 21 letech je vyspělejším bekem než třeba Werenski a jeho spolupráce se Zdenem Chárou funguje báječně. Sluší se zmínit i jeho vysokou produktivitu, sezonu 2018/2019 sice zakončil "jen" s 28 body, nicméně je potřeba uvážit, že odehrál jen 54 zápasů.

Jeho přínos pro Medvědy potvrzují i pokročilé metriky jako Corsi. Také podle nich je prakticky nepostradatelný. Za 4,9 milionu dolarů přitom mnohdy pořídíte hráče, od něhož nemůžete čekat zázraky či enormní potenciál růstu. Jen namátkou: podobnou stropovou zátěž mají třeba Sami Vatanen či Justin Faulk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.