bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šlágr noci obstarají Dallas a Vegas, Columbus se potká s Carolinou

15. března 2019, 20:30

Kamil Tkadlec

Páteční program zámořské NHL si pro diváky nachystal celkem šest utkání. Těšit se můžete například na bitvu mezi Blue Jackets a Hurricanes, kteří svedou přímý boj o postup do play-off. Po dvou vynechaných duelech se vrací na led Jakub Voráček, jehož Philadelphia navštíví Toronto. Formu pak budou chtít potvrdit ve vzájemném střetnutí mančafty Dallasu a Vegas.

00:00 Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers

Toronto se s největší pravděpodobností již nemusí obávat o postup do vyřazovacích soubojů, ovšem vyhráno ještě nemá. Javorové listy se drží na třetí příčce Atlantické divize a jejich nejbližší pronásledovatel, Montreal, na ně ztrácí osm bodů. Kanadský tým dnes potřebuje odčinit dvě domácí prohry (4:5 s Chicagem a 2:6 s Tampou), a udělat tak konečně domácímu publiku radost.

Philadelphia stále živí šanci na postup, ovšem v následujících dnech potřebuje nutně vyhrávat. Pomoci by jí k tomu měl i Jakub Voráček, jenž se dnes v noci vrací do hry po diskutabilní suspendaci. Letci ztrácejí na poslední postupovou příčku pět bodů.

00:00 Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes

O půlnoci vypukne nesmírně důležitý zápas pro oba zúčastněné celky. Columbus, který před uzávěrkou přestupů provedl v sestavě velké rošády, a vyhlásil tak útok na titul, zatím nijak neexceluje. V březnu dokonce ve třech kláních nedokázal vstřelit ani jednu branku a lze poznat, že se nové posily s týmem teprve sžívají. Blue Jackets by ovšem mohl nakopnout poslední domácí duel, při kterém dokázali v přestřelce porazit Boston 7:4. Columbus s 81 body se momentálně dělí o druhou divokou kartu na Východě s Montrealem.

O příčku výše se nachází v tabulce Východní konference Carolina, jenž má na dnešního soupeře náskok dvou bodů. Pokud pomineme vysoký debakl 1:8 z minulého týdne s Winnipegem, můžeme Hurricanes označit jakožto jeden z nejlepších týmů v posledních týdnech, neboť dokázali vyhrát sedm z předchozích devíti mačů. Obrovskou zásluhu na výkonech Canes má český gólman Petr Mrázek, který nebyl v předchozích šesti startech poražen a drží si z této série skvělý průměr 1,66 obdržených branek.

01:00 Dallas Stars – Vegas Golden Knights

Zřejmě nejpřitažlivější podívanou dnešní noci nabídne utkání mezi Dallasem a Vegas. Dallas sice prožívá skvělé období, které potvrdil včerejší důležitou výhrou 4:1 v Minnesotě, jenže přišel o svého tahouna v bráně Bena Bishopa. Gólman včera přepsal historií Stars/Minnesota North Stars v podobě čtyř vychytaných nul v řadě, ovšem ve druhé třetině musel kvůli zranění v dolní části těla odstoupit. Stars se díky výhře vyhoupli na třetí pozici Centrální divize, která jim momentálně zaručuje postup do play-off.

Vegas půjdou do prvního souboje v tomto týdnu, takže budou oproti svému soupeři značně odpočatí. Naposledy hráli Golden Knights minulou neděli v Calgary, kde obdrželi porážku 3:6, avšak v předešlých šesti případech dokázali pokaždé své protivníky překonat. Vegas okupují s 81 body třetí místo Pacifické divize před dotírající Arizonou (77 bodů).

02:00 Colorado Avalanche – Anaheim Ducks

Colorado se představí po třech dnech volna, a bude tak chtít odčinit střelecký půst z minulého střetnutí s Carolinou, kdy doma padlo 0:3. Laviny ztrácejí na druhou divokou kartu pět bodů, a pokud chtějí na play-off pomýšlet, nemohou si proti Ducks dovolit klopýtnout.

I když by se mohlo zdát, že Anaheim myslí více na lepší draftové pozice, než na výhry, opak je pravdou. Předposlední celek Západní konference bral dva body ve čtyřech z předchozích sedmi duelů a v úterý dokonce porazil silný Nashville 3:2. Jenže Kačeři budou mít v nohách včerejší zápas v Arizoně, kde prohráli vysoko, 1:6.

02:00 Calgary Flames – New York Rangers

Po nepodařeném začátku měsíce, kdy Calgary padlo čtyřikrát po sobě, se Plameny přece jenom zvedly a dokázaly odčinit sérií porážek dvěma vítězstvími v domácí aréně. Nejprve si Flames poradili s loňskými finalisty z Las Vegas a následně předčili i New Jersey v divoké přestřelce, která skončila skórem 9:4. Mančaft z Alberty bojuje se San Jose o prvenství v Západní konferenci a účast ve vyřazovací fázi má už téměř zajištěnou.

Zato Rangers se nacházejí v opačné situaci. V předešlých deseti kláních dokázali naplno bodovat pouze dvakrát a jejich šance na postup jsou minimální. New York tak v podstatě už jenom sezónu dohrává a proti Calgary bude jasným outsiderem.

03:00 Vancouver Canucks – New Jersey Devils

Páteční program pak uzavřou dva týmy, jenž se krčí na spodních patrech ve svých konferencích. Fanoušky Kosatek může alespoň těšit zpráva ohledně zdravotního stavu jejich mladé hvězdy Eliase Petterssona. Švédský talent, který obdržel při středeční výhře 4:1 nad Rangers tvrdý hit od Chrise Kreidera, bude na dnešek připraven.

Stejně jako Vancouver, tak i New Jersey se potácí na třetí pozici odspodu své konference. Ďáblové si ve středu spravili chuť po sedmi neúspěších v řadě, když dokázali zvítězit na kluzišti Edmontonu 6:3. Devils navíc na svého dnešního protivníka umí zahrát, neboť naposledy Vancouveru podlehli v roce 2014.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.