bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šlágrem bude souboj Dallasu s Bostonem. Ve formě hrající Buffalo narazí na rozjetý Winnipeg

16. listopadu 2018, 19:45

Jan Vojkůvka

Páteční noc přichystá příznivcům zámořské soutěže další porci kvalitního hokeje. Mezi hlavní taháky jednoznačně patří výjezd Bostonu na led Dallasu, kde se Bruins pokusí potvrdit nedávnou výhru nad Stars z domácího ledu. Zajímavým bude také zápas Winnipegu s Buffalem. Oba týmy mají před vzájemným duelem na kontě tři výhry v řadě.

02:00 Dallas Stars – Boston Bruins

Hokejisté Dallasu s Bostonem odehrají v noci na sobotu svůj druhý vzájemný zápas sezony. Ten první, který se hrál 6. listopadu, vyhráli Bruins na svém ledě 2:1 po prodloužení.

Bostonu se po dvou výhrách na domácím ledě nepodařilo na své výkony navázat při výjezdu do Colorada, ve kterém prohrál vysoko 3:6. Přesto Bruins mohou být s dosavadním průběhem sezony více než spokojení. Obzvlášť výkonnost útočné formace Marchand, Bergeron, Pastrňák drží Medvědy hodně vysoko a řídí jejich úspěšnou produktivitu.

Dallas čeká už čtvrtý domácí zápas v řadě. Výsledky z vlastního ledu si ale Stars dozajista přáli trochu jiné. Sice se jim podařilo zvítězit nad San Jose, ale pak přišly porážky s Nashvillem a Columbusem. A ani dlouhodobá bilance z domácích zápasů proti Bostonu nehovoří příliš ve prospěch Dallasu, který v posledních pěti duelech na svém ledě s Medvědy prohrál. 

02:00 Winnipeg Jets – Buffalo Sabres

Hokejisté Winnipegu budou v pátek pokračovat ve své sérii zápasů na domácím kluzišti. Při pátém domácím utkání v řadě budou navíc potvrzovat proti Buffalu šňůru tří výher za sebou. Jets po prohře s Floridou dokázali před vlastními fanoušci přehrát Colorado, New Jersey, a i obhájce Stanley Cupu z Washingtonu.

Buffalo se ale rovněž nenachází ve špatné formě. Sabres se podařilo vyhrát tři zápasy v řadě, a to ne proti zrovna slabým soupeřům. Napřed se jim zadařilo na ledě Montrealu a následně doma přehráli Vancouver a vedoucí celek Východní konference z Tampy. Díky tomu se posunuli v tabulce Východu na příjemnou sedmou pozici.

02:30 Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings

Blýská se na lepší časy? Přinejmenším v to věří v Chicagu, kterému se po dlouhém období trápení podařilo přerušit osmizápasovou šňůru porážek a ve středu porazilo doma St. Louis 1:0. Blackhawks, kteří měli výtečný úvod sezony, se během posledních týdnů propadli až téměř ke dnu Západní konference a cesta zpět na místa, kam patří, bude ještě hodně složitá.

Pomoci jim ale může hned další zápas. V něm narazí na nejhorší tým celé NHL. Los Angeles sice dokázalo dvakrát vyhrát nad Columbusem a Anaheimem, ale od té chvíle se opět vrátilo zpět do mizérie. Zranění brankáři Quick s Campbellem týmu hodně chyběli zejména v posledním duelu proti Torontu, ve kterém Kings schytali už třetí prohru v řadě. 

03:00 Colorado Avalanche – Washington Capitals

Výkony obhájců titulu nejsou v této sezoně nijak povedené a Washington se potácí ve Východní konferenci až na devátém místě. Útok Capitals sice šlape dobře, ale v obraně to skřípe, o čemž svědří hned 61 inkasovaných branek. Venkovní trip přitom začal pro partu kolem Alexandra Ovečkina dobře a Caps vyhráli na ledě Minnesoty. Ve středu ale přišla porážka ve Winnipegu a ani výlět do Colorada nebude zrovna snadnou záležitostí. 

Laviny vyhrály poslední dva zápasy a zejména výhra 6:3 nad Bostonem byla hodně cenná. I díky tomuto úspěchu se Colorado vyšvihlo na šesté místo Západní konference a před sebou má trápící se Vancouver, který by v případě domácí výhry nad Washingtonem přeskočilo.

04:00 Vegas Golden Knights – St. Louis Blues

Pokud si odmyslíme v tabulce Západní konference poslední místo Los Angeles, uvidí zámořská NHL v noci na sobotu souboj dvou nejslabších týmů. Třináctí Vegas Golden Knights přivítají na svém ledě čtrnáctý St. Louis Blues. 

Vegas v posledním utkání dokázalo vyhrát 5:0 v Anaheimu a napravilo si nepříliš dobrý dojem z neúspěšného venkovního tripu. O další výhru budou Rytíři usilovat v souboji s Blues, kteří po dvou výhrách nad Carolinou a San Jose prohráli s Minnesotou a v Chicagu, kvůli čemuž se propadli na předposlední příčku konference.

04:00 Anaheim Ducks – Toronto Maple Leafs

Toronto i bez Austona Matthewse zatím šlape jako hodinky a venkovní trip, i přes porážku v Bostonu, patří mezi vydařené. Po výhře na ledě Los Angeles se Maple Leafs podařilo uspět i v San Jose a oproti Žralokům je čeká v pátek mnohem slabší soupeř.

Anaheimu se nedaří vybojovat nějakou vítěznou sérii, ale k jejich radosti alespoň nějaké výhry na konto týmu přeci jen přibývají. Po šňůře sedmi porážek v řadě je to u Kačerů už opět něco pozitivnější, i když poslední duel na ledě Vegas, kde Anaheim prohrál 0:5, příliš radosti týmu a fanouškům nepřinesl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.