bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šlágrem noci bude souboj Bruins a Sharks, Calgary se pokusí přidat šestou výru v řadě

26. února 2019, 19:47

Petr Sumbal

Celkem v jedenácti arénách NHL bude v noci z úterka na středu vhozeno úvodní buly nejprestižnější hokejové ligy světa. A rozhodně bude na co se dívat. Už od jedné hodiny ráno bude například rozehrán vysoce atraktivní duel Bostonu se San Jose, kvalitní podívanou slibuje také souboj mezi NY Isalnders a Calgary. V důležitém souboji o play-off se utkají Columbus a Pittsburgh, nad ránem pak můžete sledovat, zda se Vegas vymaní z krize proti Dallasu.

1:00 Boston Bruins – San Jose Sharks

Asi největším tahákem dnešní noci bude právě souboj mezi Bostonem a San Jose. Oba týmy jsou ve svých konferencích na druhých místech, už jen to by mělo zaručovat parádní podívanou. Boston naposledy podlehl St. Louis a ukončil tak předchozí sérii sedmi vítězství, San Jose vyhrálo devět z posledních dvanácti utkání, z předešlých šesti ale jen tři.

1:00 Carolina Hurricanes – Los Angeles Kings

Carolina je jedním z týmů, které pravděpodobně až do konce základní části čeká tuhý boj o play-off. Aktuálně Hurricanes drží v Metropolitní divizi divokou kartu a formu mají obstojnou, z posledních šesti utkání pět vyhráli. Los Angeles je už dávno v boji o play-off ze hry, v Západní konferenci je poslední.

1:00 Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins

Půjde o souboj dvou velkých rivalů v boji o play-off. Momentálně je na tom o bod lépe Columbus a patří mu třetí příčka v Metropolitní divizi. Pittsburgh má o bod méně a v tuto chvíli je v téže divizi až pátý. Blue Jackets jsou rozjetí, vyhráli sedm z posledních deseti utkání. Penguins naopak sedm z posledních jedenácti prohráli.

1:00 New York Islanders – Calgary Flames

Od jedné hodiny ranní se utkají také týmy, které jsou v této sezóně příjemným překvapením. Jak od Islanders, tak i od Flames se očekávalo, že budou o play-off bojovat, ale jejích umístění na čele Metropolitní, respektive Pacifické divize, čekal asi málokdo. Islanders se tabulkou Východní konference lehce propadli, když z posledních šesti utkání vyhráli jen polovinu, Flames napravili sérii čtyř proher pětizápasovou šňůrou vítězství.

1:00 Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres

Philadelphia i Buffalo už to mají do play-off i na případné divoké karty docela daleko. Flyers se nachází v Metropolitní divizi na šestém místě a na čtvrtou pozici ztrácí sedm bodů. Sabres jsou v Atlantické divizi pátí a na divokou kartu mají manko taktéž sedmibodové. Philadelphia z posledních šesti zápasů čtyřikrát vyhrála, Buffalo z posledních šesti střetnutí pětkrát prohrál.

1:00 Washington Capitals – Ottawa Senators

Obhájce Stanley Cupu Washington by ani v letošní sezóně neměl ve vyřazovacích bojích chybět, aktuálně je druhý v Metropolitní divizi s náskokem pěti bodů na pátý Pittsburgh. Z posledních čtyř duelů dokázali Capitas tři vyhrát. Ottawa už ví, že do play-off nezasáhne, ve Východní konferenci je poslední. A tak myslí na budoucnost, už se pustila do přestavby kádru. Senators aktuálně prohráli čtyřikrát po sobě a šestkrát z posledních sedmi utkání.

1:30 Detroit Red Wings – Montreal Canadiens

Střetnutím dvou zakládájících týmů NHL bude zápas mezi Detroitem a Montrealem. Šanci postoupit do play-off už však má jen jeden z nich, a tím jsou Canadiens. Kanadský klub se nachází na čtvrtém místě Atlantické divize s náskokem sedmi bodů na páté Buffalo. Red Wings alespoň na divokou kartu ztrácí už propastných osmnáct bodů. Detroit posledních pět zápasů prohrál, Montreal byl z posledních osmi poražen v šesti případech.

2:00 St. Louis Blues – Nashville Predaotrs

St. Louis i Nashville se pohybují v horních patrech Západní konference a oba jsou jasnými aspiranty na play-off. Zatímco Nashville dokonce vede Centrální divizi, St. Louis je s pětibodovou ztrátou třetí. Blues měli nedávno skvělou sérii jedenácti výher v řadě, z posledních tří utkání ale dvě prohráli. Nashville z posledních šesti utkání čtyřikrát zvítězil. Ve čtyřech z posledních pěti vzájemných utkání se z výhry radoval domácí celek.

2:00 Winnipeg Jets – Minnesota Wild

V souboji dvou týmů z Centrální divize se utkají Winnipeg a Minnesota. Sezónu mají mnohem lépe rozehranou domácí, kteří jsou v divizi na druhém místě jen o bod za Nashvillem a kráčí s jistotou do play-off. A to i přesto, že z posledních pěti utkání čtyřikrát prohráli. Minnesota nedávnou sérii pěti proher v řadě napravila třemi výhrami po sobě a v tabulce je pátá. Zatím má v držení divokou kartu.

3:00 Arizona Coyotes – Florida Panthers

Vypadá to, že Arizona ani Florida se do play-off nepodívají, i když zejména u Arizony to ještě tak jasné není. Pokud budou Coyotes pravidelně vyhrávat a dokážou využít slabší formy Vegas, mohou se před tohoto soupeře dostat na třetí místo divize. Z posledních pěti zápasu Arizona třikrát vyhrála. To Florida na play-off ztrácí devět bodů, z postupem už to bude mít těžké. Formu má ale taky dobrou, pětkrát z posledních šesti střetnutí zvítězila.

4:00 Vegas Golden Knights – Dallas Stars

Vegas prožívá špatné období a jestli už se před pár týdny mohlo pomalu chystat na play-off, teď už to neplatí. Golden Knights totiž prohráli pět z posledních šesti utkání a už mají na čtvrtou Arizonu v Pacifické divizi jen šestibodový náskok. Dallas drží v Centrální divizi postupovou čtvrtou pozici, ale z posledních šesti zápasů dokázal jen dvakrát vyhrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.