bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Slibný start je pryč, Vancouver vyšel posedmé v řadě naprázdno a nedává góly

4. listopadu 2016, 15:00

Martin Zíta

Po úvodních čtyřech zápasech se zdálo, že se letní prognózy hodně spletly. Vancouver byl neporažen a držel se na čele tabulky. O pár týdnů později je však všechno jinak. Canucks od té doby nevyhráli a přestali dávat góly.

Prohra 0:1 není žádná ostuda, ovšem v případě nočního zápasu Vancouveru Canucks to byla jasná demonstrace zmaru týmu z Kanady.

Vancouver měl v duelu s Ottawou střelecky navrch a brankář Jacob Markström předváděl skvělý výkon. Canucks stačilo, aby se prosadil některý z nadaných útočníků, kterých má tým dostatek.

Právě v tom je ale zakopaný pes. Útočníci Vancouveru, stačí zmínit bratry Daniela a Henrika Sedinovi, Louieho Erikssona, Bo Horvatha nebo Jakea Virtanena, jsou možná šikovní na papíře, ale na ledě po tom není ani památky.

Vancouver se ofenzivně trápí. Pouhých sedmnáct gólů v jedenácti zápasech jej pasuje na tým s nejhorší ofenzivou současné NHL, navíc Canucks jako jediný ještě nevstřelili dvacet branek.

Čtrnáct gólů v základní hrací době jedenácti zápasů. Canucks mají stejnou bilanci jako vancouverský fotbalový tým Whitecaps hrající Major League Soccer.

Skřípání útočné hry se naplno projevilo v posledních pěti zápasech. Canucks hned ve čtyřech z nich nedokázali vstřelit ani jednu branku, přestože svého soupeře dvakrát v těchto zápasech přestříleli a proti Canadiens vystřelili na Careyho Price dokonce více než čtyřicetkrát.

Tým ze západního pobřeží Kanady pochopitelně ani jeden zápas nevyhrál, včetně toho, ve kterém se dokázal dvakrát prosadit, a v noci na svou šňůru porážet natáhl na sedm zápasů.

V úvodu sezony Vancouver přepisoval historii, když vyhrával zápasy, aniž by v zápase držel vteřinu vedení. Vedení týmu by se možná mělo zamyslet a začít dělat se stavem věcí něco dělat, jinak se jeví dosti reálně, že Canucks stanoví ještě nějaký kuriózní rekord.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.