bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Slovenský válečník. Chára nemohl mluvit, přesto v sestavě Bruins nechyběl

7. června 2019, 19:25

Matěj Hodoval

Hokej a samotní hokejisté jsou známí pro svou tvrdost a obětavost pro tým. Ukázkovým příkladem je také slovenská legenda a kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára, jenž ani přes nepříjemné zranění nevynechal pátý finálový zápas.

Zdeno Chára se potýká se zlomenou čelistí, k tomuto úrazu přišel během čtvrtého utkání, když se puk po střele útočníka Blues Braydena Schenna odrazil od hole hokejového velikána a způsobil mu bolestivé zranění.

Spekulovalo se, že 206 centimetrů vysoký zadák vynechá pátý duel. Jenže obrovský srdcař se po dobrovolném tréninku rozhodl zúčastnit se také samotného zápasu.

„V této fázi play-off hrají všichni s nějakým zraněním a vznikají výzvy, které musíme překonat, abychom hráli. Nejsem od ostatních hráčů nijak odlišný,“ vzkázal příznivcům skrze klub.

Chára se při nástupu na ledovou plochu dočkal doopravdy bouřlivého přivítání od domácího publika, které si rodáka z Trenčína nesmírně váží.

Stejně tak tomu je i v kabině. „To, čím si prochází, budu vyprávět svým dětem, až se ráno probudí s horečkou a nebudou chtít do školy. Je to velká životní lekce, kterou si vezmu i mimo hokej a jsem velmi vděčný, že to zažívám se Zeem,“ řekl obránce Medvědů John Moore.

Bruins dodala přítomnost kapitána v sestavě určitý impuls, nicméně ten trval z velké části jen v první periodě a Boston z něj nedokázal vytěžit tak potřebný gól. Jediná branka svěřenců Bruce Cassidyho přišla ve třetí periodě a znamenala pouze kosmetickou úpravu výsledku.

Zadák s třiatřicítkou na zádech odehrál v pátém souboji proti St. Louis 16 minut a 42 sekund. Ačkoliv ho limitovala zlomená čelist, zapsal druhý největší počet zblokovaných střel z týmu (3). Nebál se ani osobních soubojů, o čemž svědčí čtyři rozdané hity.

Zdeno Chára se může pyšnit skvělou kariérní bilancí. Slovenský bojovník vynechal ze čtrnácti vyřazovacích částí, což čítá dohromady 184 zápasů, pouze čtyři bitvy. Nadále dokazuje, proč byl vybrán do širší nominace pro Bill Masterton Memorial Trophy, tedy ocenění pro hráče, jenž je příkladem pro druhé a ukazuje oddanost hokeji.

Bruins v čele s kapitánem doufají, že je ještě budou čekat dvě klání. Pakliže chtějí Medvědi vrátit sérii zpět na domácí kluziště, nutně musejí porazit Blues na jejich ledě. Jen málokdo by předpokládal, že se o sedmý duel poperou bez dvaačtyřicetiletého srdcaře v sestavě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.