bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smlouvu nechává na agentovi. Soustředím se jenom na přípravu, říká Pastrňák

11. srpna 2017, 19:30

Michal Sobotka

Dalo se očekávat, že touto dobou už bude mít podepsanou výnosnější smlouvu s Bostonem. Hokejista David Pastrňák se ale zatím na novém kontraktu nedohodl. Přesto zůstává v klidu a soustředí se především na přípravu, aby mohl v následující sezoně podávat nejlepší výkony.

Nováčkovský kontrakt mu vypršel, takže David Pastrňák zatím nemá smlouvu na další sezonu. Ta ale startuje až v polovině října a český útočník se tak o kontrakt zatím nestará. „Všechno nechávám na agentovi, já se soustředím pouze na přípravu,“ prozradil. Podmínky možného kontraktu tak jdou zcela mimo něj.

Dá se ale očekávat, že Bruins budou muset sáhnout poněkud hlouběji do kapsy. Rodák z Havířova za sebou má nejlepší sezonu kariéry. V 75 zápasech posbíral 70 bodů. Navíc přesáhl hranici třiceti vstřelených branek. Boston by rád měl jeho kontrakt vyřešený před startem přípravných kempů, které jsou na programu v září.

Český útočník přitom má důvod své nároky zvýšit. Jenom 26 hokejistů dosáhlo na metu 30 a více gólů v minulé sezoně. „Jsem trošku zkušenější, což mi pomohlo. Navíc jsem na ledě častěji, hlavně na přesilovce,“ jmenoval Pastrňák, proč se mu v loňském ročníku vedlo nejlépe. „Přesilovky mi daly sebedůvěru. Nemusím nutně dát gól, ale dostanu se do hry,“ řekl.

Jeho letní příprava je hodně pestrá. Kromě posilování a celkového nabírání hmoty se věnuje také sportům, na které přes sezonu pochopitelně tolik času nemá. „Tenis, fotbal a hlavně hokejbal,“ prozradil své oblíbené disciplíny. V další sezoně čeká Pastrňáka nelehký úkol. Výrazná produkce bodů se od něj totiž bude očekávat, ať už bude jeho smlouva jakákoliv.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.