bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smlouvy pro hrdiny. Capitals začnou jednat s Holtbym a Bäckströmem

23. srpna 2019, 1:58

Jan Šlapáček

Dlouholeté opory Washingtonu a základní stavební kameny v cestě za Stanley Cupem v roce 2018 vstupují do posledního roku svých kontraktů. Dokáže je Brian MacLennan udržet i na následující sezóny?

V posledních letech je organizace Washingtonu ve skvělé kondici a Braden Holtby s Nicklasem Bäcströmem na tom mají obrovskou zásluhu. I to je jeden z důvodů, proč nechtějí v hlavním městě USA vyčkávat a pokusí se začít jednat co nejdříve.

První pohovory o novém kontraktu začnou s oběma hráči na začátku září, až dorazí do Washingtonu na přípravný kemp. „Budu mluvit s oběma, ideálně hned na začátku měsíce, až sem dorazí. Musím si s nimi promluvit o jejich pocitech a pohledu na celou situaci a i možnosti, že by chtěli zkusit něco jiného," řekl generální manažer Capitals Brian MacLennan.

Všichni fanoušci amerického celku doufají, že dvě velké hvězdy v týmu zůstanou, ale NHL je i o obchodu a stát se může spousta věcí. Třeba i to, že by se jeden z výše zmíněných hráčů mohl během ročníku například stěhovat výměnou do jiného týmu.

„Všechno bude záležet na rozhovorech, které povedeme. Rozhodně se udělá takové rozhodnutí, které bude výhodné pro všechny strany," doplnil MacLennan. Dá se ale očekávat, že prioritou zůstane oba hráče ve svém kádru udržet.

Otázkou však zůstává: Za jakou cenu?

Spousta úspěšných týmů při podobných jednáních tvrdě narazila a podepsala dlouholeté a pořádně tučné smlouvy, aby jich následně velmi litovala. Jako příklad můžeme zmínit třeba Brenta Seabrooka z Chicaga, jehož výkony šly rapidně dolů a bude velkou zátěží pro platový strop Blackhawks pro následující roky.

Jednatřicetiletý Nicklas Bäckström bude v této sezóně brát 6,7 milionů dolarů, což k jeho důležitosti pro Capitals nejsou výrazně velké peníze. Dá se očekávat, že švédský útočník bude v novém kontraktu žádat částku pohybující se alespoň kolem osmi milionů a délku smlouvy bude určitě chtít natáhnout na maximum. Vyplatí se to? U Bäckströma nejspíše ano.

Větší otazník zůstává u Bradena Holtbyho. Kanadský brankář sice dokázal Washington dotáhnout ke stříbrnému poháru, jeho výkonnost ale poslední roky hodně kolísá. Aktuálně pobírá Holtby 6,1 milionů dolarů ročně, od nové sezóny ale může jít s cenou hodně nahoru, když se podívá na smlouvy, které podepsali jiní brankáři (Bobrovskij 10 milionů na rok, Vasilevskij 9,5 milionů na rok).

A právě v tomto případě by možná stálo za úvahu Holtbyho po sezóně pustit a najít novou a výrazně levnější jedničku. Na farmě Capitals na šanci netrpělivě číhají Ilja Samsonov či Vítek Vaněček, a na trhu volných hráčů se téměř vždy dá najít nějaký spolehlivý brankář.

Rozhodovat o osudech svých klíčových hráčů není nikdy jednoduché, Brian MacLennan by se ale měl rozhodnout tak, aby jednoho dne nelitoval vyhozených peněz, které by potřeboval využít pro svůj tým jinak.

Co myslíte? Zůstanou oba hokejisté ve Washingtonu, a nebo minimálně jednoho z nich uvidíme v příštích letech v jiném dresu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.