bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smolař Byfuglien je opět mimo hru. Tentokrát snad jen na týden

21. února 2019, 11:02

Kamil Tkadlec

Celý leden musel Dustin Byfuglien protrpět na tribuně v lóžích pro zraněné hráče a nehrající náhradníky. Tak moc se těšil, až bude konečně moci nastoupit do ostrého souboje. Jenže smůla jako by se jednomu z elitních obránců Winnipegu lepila na paty. Do hry se vrátil 7. února, avšak týden na to si přivodil další zranění v zápase s Coloradem.

Jedná se nespecifikované poranění v dolní části těla, se kterým bude Byfuglien mimo hru minimálně ještě další dva zápasy. Důrazný zadák tak dokonce ani neodcestoval na venkovní trip, který začal pro Jets dnes v noci vysokou prohrou 1:7 v Coloradu. Vyřazení ze hry přitom nemá žádné souvislosti se zraněním od 29. prosince do 5. února, kdy Byfuglien musel vynechat 15 utkání. Volné místo po Byfuglienovi zaplní ze záložního celku Manitoba Moose povolaný Tucker Poolman. 

To, že současné zranění nemá nic společného s předchozími potížemi, které vyřadily Byfugliena ze hry na více než měsíc, potvrdil i hlavní trenér Jets Paul Maurice. „Udělal si nové zranění. Na venkovní trip nepojede, a poté, po nějakých pěti, šesti dnech, uvidíme, co bude dál,“ řekl kouč Maurice. „Doufám, že to nebude nic dlouhodobého. Jsem přesvědčen, že to tak nebude, ale testy nám řeknou více.“

Byfuglien stihl prozatím přispět Winnipegu tuto sezonu 30 body (4+26) v 37 duelech. Celkově pak posbíral za celou kariéru 524 kanadských bodů (177+347) v 864 zápasech ve 14 sezónách s týmy Chicago Blackhawks, Atlanta Thrashers a Winnipeg Jets. S prvně jmenovaným klubem dokázal vyhrát Stanley Cup v roce 2010.

Winnipeg se sice stále nachází na třetí příčce Západní konference a vede celou Centrální divizi, avšak je otázkou, jak moc bude Byfuglienovo zranění citelné. Při první absenci dokázali Jets mezery v obraně zacelit a 15 duelů bez Byfugliena odehráli se skvělou bilancí 10-4-1. Druhá série bez zraněného rodáka z amerického Roseau však nezačala pro Winnipeg vůbec dobře. Oslabený tým prohrál poslední dva zápasy a dokonce v nich obdržel hrozivých 11 gólů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.