bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smutný konec utkání v Carolině. Brankáře Läcka odnesli na nosítkách

28. března 2017, 11:30

Jiří Lacina

Ne zrovna často sbírá poslední dobou gólman Petr Mrázek vítězství. Ze svých sedmi posledních utkání šest prohrál. Když už se českému brankáři podařilo smůlu protrhnout a dovést Detroit k dalším dvěma bodům, mísil se v jeho radosti smutek z pohledu na soupeře v brance domácích.

Duel Caroliny s Detroitem skončil ve druhé minutě prodloužení trefou útočníka Wings Andrease Athanasioua, po níž bohužel musel být gólman Hurikánů Eddie Läck odnesen z ledu na nosítkách.

Devětadvacetiletý Švéd zůstal po kolizi s forvardem Detroitu ležet několik minut na ledě, dokud se ho neujali lékaři. Oba týmy zůstaly po celou dobu v půlkruzích na ledové ploše a s napětím situaci sledovaly. Rozhodčí nakonec potvrdil platnost gólu a hráči obou mužstev zaklepali holemi o led, aby povzbudili odnášeného muže.

„Nejsem si vědom, že jsem ho zasáhl,“ omlouval se rychlík Athanasiou za kontakt, do kterého jej ovšem postrčil bránící hráč Caroliny. „Snažil jsem se uhánět na bránu a cítil na zádech hokejku Victora Raska. Zasáhl mě docela tvrdě. Chtěl jsem dostat puk do brány…“

Brankář Läck, který měl v pondělí večer proti Detroitu 23 zákroků, ujistil po zápase všechny fanoušky skrz twitter, že se cítí dobře a míří domů.

„Má za sebou náročnou sezónu, pokud jde o zranění. Doufejme, že se zotaví rychle, ať je to cokoli, a že bude brzo zpátky na ledě. Předvedl dnes spoustu skvělých zákroků,“ dodal za kabinu Hurricanes spoluhráč Jordan Staal.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.