bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Snažili jsme se tam nechat všechno. Bude těžké to vstřebat, zní ze šatny Winnipegu

22. května 2018, 13:01

Jiří Sameš

Jets vstupovali do play-off jakožto druhý nejlepší tým základní části. Ve čtvrtfinále se bez větších problémů přehnali přes Minnesotu Wild, v semifinále zase vyřadili vítěze Prezidentovy trofeje Nashville Predators. Ve finále Západní konference ovšem nestačili na nováčka letošní sezony, Vegas Golden Knights, a jejich vysněná cesta za Stanley Cupem tak skončila. Po vyřazení také v šatně zavládlo velké zklamání.

„Je těžké uvěřit tomu, že je konec. Měli jsme šanci letos vyhrát. Věřili jsme si,“ řekl Mathieu Perreault.

Tryskáči vstoupili do západního finále na jedničku, když v úvodním duelu zvítězili 4:2. V následujících čtyřech zápasech se už ale radovali pouze Golden Knights.

„Byl to jejich čas. Hráli opravdu velmi dobře a postup si zaslouží. Věřil jsem, že ten nejlepší tým máme my. Byla to skvělá příležitost, ale prostě byli lepší,“ poznamenal kapitán Jets Blake Wheeler.

Klíčovým mužem série byl brankář Zlatých rytíři Marc-Andre Fleury. Ten totiž v posledních čtyřech zápasech nepustil za svá záda více než dva góly. Celkově jej v tomto sledovaném období překonali Jets pouze šestkrát.

„Hrát proti nim bylo velmi těžké. Na všechno jsme se dost nadřeli,“ zmínil ještě Wheeler.

Ve finále Západní konference vstřelil Winnipeg dohromady deset branek. Ani jednou však neskórovali Mathieu Perreault, Paul Stastny, Nikolaj Ehlers, Bryan Little či právě Blake Wheeler. Patrik Laine v sérii zaznamenal dva přesilovkové góly, nebezpečný jako dříve ale nebyl.

„Když budu mluvit za sebe, nemohl jsem pomalu vystřelit. Nevím, co se stalo. Měl jsem několik dobrých šancí, ale nemohl jsem trefit bránu,“ sdělil dvacetiletý finský mladík.

Tryskáči měli nevýhodu, že do západního finále vstupovali po náročné sérii s Nashvillem Predators. Hokejisté Vegas měli přeci jen více volna, když nejprve vyřadili Los Angeles Kings 4:0 na zápasy a poté San Jose Sharks 4:2 na zápasy.

„Snažili jsme nechat tam všechno. Je to frustrující, když do toho vložíte tolik úsilí a stejně vám to nestačí. Bude těžké to vstřebat,“ uvedl Perreault.

Letošní finále Stanley Cupu bude rozhodně velmi sledované. Vegas Golden Knights v něm vyzvou jednoho z dvojice Tampa Bay Lightning, Washington Capitals.

Jets budou muset tuto show sledovat pouze na televizních obrazovkách.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.