bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Snový start na farmě! Úplně jiný hokej, líčí Jašek. Spoluhráči ho posílali do NHL

5. dubna 2018, 18:00

Adam Bagar

Zatímco většina jeho spoluhráčů z Liberce už má po sezoně, talentovaný útočník Lukáš Jašek si ji prodloužil a po podpisu amatérského zkušebního kontraktu v nižší zámořské AHL zabojuje o Calder Cup. Premiéra na farmě Vancouveru mu vyšla parádně, když k divokému triumfu 6:5 přispěl třemi body! "Asi jsem si lepší debut nemohl přát, chtěl jsem si to jenom užít a jsem rád, že se mi utkání takhle povedlo," září v rozhovoru.

Canucks draftovali Lukáše Jaška před třemi lety v šestém kole jako 174. hráče v pořadí, tamní představitelé ho od té doby sledují, o jeho výkonech mají patřičný přehled. „Už během sezony mě kontaktovali, že by byli rádi, kdybych po sezoně přijel. Ale já to nějak moc neřešil, protože jsem věřil, že projdeme s Libercem až do finále. Kdyby se tak stalo, tak by nejspíš extraligová sezona skončila nastejno s AHL,“ popisuje dvacetiletý útočník.

Je to úplně jiné než naše extraliga, hokej je rychlejší a obnáší víc soubojů

Bílí Tygři se potřetí za sebou do finále neprokousali, ve čtvrtfinále je zastavil Hradec Králové. Dvacetiletému útočníkovi se tím už letos otevřely dveře do zámořského hokeje. „Jakmile nám skončilo play off, hned se začal s Vancouverem řešit přesun do zámoří. Všechno se to seběhlo strašně rychle.“ Dokonce tak, že Jašek před premiérou nestihl jediný trénink. „Přiletěl jsem až na zápas. Nebyl jsem šest dní na ledě a nespal skoro 24 hodin.“

Utkání se Springfieldem ale zvládl skvěle. Nejdřív zapsal dvě asistence a v čase 57:49 vstřelil důležitou vyrovnávací branku na 5:5. Celkem se tak zaskvěl třemi body a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. „Popravdě jsem vůbec nevěděl, co do toho očekávat. Snažil jsem si to jenom užít a jsem moc rád, že se to takhle podařilo,“ září Lukáš Jašek, který se výrazně podepsal pod divoké vítězství týmu Utica Comets 6:5 v základní hrací době.

„Musím říct, že si to tady jen užívám. Nedávám se vůbec pod tlak, snažím se dělat maximum a všechno pro to, abych je zaujal.“ - Lukáš Jašek, útočník týmu Utica Comets

„Ještě tři minuty před koncem jsme prohrávali 4:5. V naší extralize by se to nejspíš málokomu podařilo otočit, protože každý by začal bránit a hlídat výsledek, ale tady se hraje pořád nahoru dolů. Vůbec zde neuvidíte odstoupenou obranu,“ překvapuje šikovného útočníka, jenž si musí zvykat na jiný styl hokeje. „Je to úplně jiné než naše extraliga. Je tady užší kluziště, takže ten hokej je rychlejší a obnáší víc soubojů,“ srovnává obě soutěže.

Jašek se zapsal naprosto parádně a od nových spoluhráčů si vyslechl slova chvály. „Kluci mě hned vzali mezi sebe a udělali mi to jednodušší. Po zápase si ze mě dělali srandu, jestli nechci jít rovnou do NHL. A jeden se mě s údivem ptal, jak je na tom kvalitně česká liga,“ usmívá se mladý bojovník, kterého chválil i manažer Ryan Johnson. „Poblahopřál mi k výkonu a řekl, že je to velice dobrý začátek. Ale že tím to nekončí,“ prozrazuje.

Angličtina? Když někdy řeknu totální blbost, tak je aspoň v šatně sranda

Lukáš Jašek přiletěl za Atlantik sám, bydlí na hotelu a dle vlastních slov se zatím trošku pere akorát s angličtinou. „Hodně rozumím, horší je to s mluvením. Snažím se co nejvíc mluvit a když někdy řeknu totální blbost, tak je aspoň v šatně sranda,“ usmívá se Jašek, který si zatím působení v Utice chválí. „Musím říct, že si to tady jenom užívám. Nedávám se vůbec pod tlak, snažím se dělat maximum a všechno pro to, abych je zaujal.“

Jašek by na sebe rád upozornil a přesvědčil vedení klubu, aby mu po sezoně nabídlo smlouvu. „Buď se jim budu líbit a podepíšou mě, a když ne, tak si z toho hlavu dělat nebudu.“ Co bude v sezoně 2018-19, zatím vůbec netuší. „V Liberci jsem spokojený a mám tam ještě platnou smlouvu na další rok, ale když bude možnost odejít do Ameriky, tak to budu řešit s agentem,“ uzavírá třinecký rodák, který hrál v zahraničí už za švédské Södertälje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.