bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šok pro Boston! Gólmanská jednička opustila tým během play off

15. srpna 2020, 17:55

Marek Hedbávný

Tuukka Rask z rodinných důvodů do zbytku play off NHL nezasáhne. Pro ambice Bostonu je to obrovská rána. Do pozice jedničky se nyní posune Jaroslav Halák.

„V tuhle chvíli jsou tu pro mě důležitější věci než hokej, a to je být se svou rodinou," oznámil Rask, aktuálně jeden z nejlepších gólmanů na světě.

Boston má rozehranou sérii s Carolinou. Stav je 1:1. Třetí utkání se hraje dnes od 18:00. Už bez Raska. A kdo ví, možná pořád bude chybět zraněný střelec David Pastrňák...

„Chtěl bych poděkovat klubu a spoluhráčům za jejich podporu. Přeju jim úspěch," loučí se Rask, který opouští bublinu v Torontu a vrací se za rodinou.

Generální manažer Bostonu všechny ujistil, že Raskova rodina je zdravá. Jde čistě o psychickou stránku věci, o odloučení od manželky a tří dětí (z toho jedno se narodilo teprve nedávno).

Kvůli opatřením proti šíření koronaviru jsou hokejisté během play off zavření v hotelovém komplexu a nemůžou se stýkat s rodinou. Vyřazovací boje přitom potrvají až do října.

Boston doufal, že stejně jako loni dojde do finále. Tentokrát se šťastnějším koncem.

Jenže bez Raska...

Třiatřicetiletý Fin má za sebou jednu z nejlepších sezon v kariéře – společně s Connorem Hellebuyckem a Andrejem Vasilevským jsou nominováni na Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana soutěže.

Na druhou stranu...

Jaroslav Halák byl podle mnohých nejlepší dvojkou v celé NHL. V základní části odchytal 31 utkání a úspěšnost zákroků vyšponoval téměř na 92 %.

Nyní se slovenský veterán nečekaně postaví do branky proti Carolině. Bude jeho dvojkou český mladíček Dan Vladař?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.