bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šok pro Montreal, šok pro Nashville. Weber byl vyměněn za Subbana

30. června 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Oba platili za hlavní tváře svých klubů a bez větších pochybností oba můžeme zařadit mezi nejlepší beky v NHL a její největší osobnosti. Shea Weber a PK Subban měli velkou podporu fanoušků, jeden nosil na dresu kapitánské céčko, další se zapojoval do charitativních akcí a třeba dětské nemocnici daroval 10 milionů dolarů. Umíte si představit ten rozruch, jaký způsobila jejich vzájemná výměna? Příznivci obou klubů se stále probouzejí do nové reality, mísí se v nich lítost z odchodu oblíbence a radost z angažování jiné hvězdy. Jak tuze interesantní "trade" okomentovali sami hlavní aktéři?

"V Nashvillu budu podstatně blíže zisku Stanley Cupu," řekl Subban, který zároveň dodal, že necítí žádnou křivdu a že neodchází z Montrealu ve zlém. David Poile GM Predátorů, si zisk černošského obránce, v jehož sbírce nechybí Norrisova trofej, pochvaloval: "Je to špičkový ofenzivní bek, který díky svým hokejovým kvalitám a nakažlivé energii okamžitě dělá z našeho mužstva lepší tým. A to i do budoucna. Superhvězdy z řad obránců jsou hodně těžko sehnatelné zboží a my jsme nadšeni, že jsme Subbana mohli získat."

Poile za něj obětoval pouze Webera, nepřidával žádné drafty ani další hráče, nicméně se musí smířit s tím, že sedmadvacetiletý Kanaďan přináší velkou stropovou zátěž - rovných devět milionů dolarů. To jeho o  tři roky starší krajan vyjde o více než milion dolarů levněji, byť se u něj očekává postupný výkonnostní pokles a ústup ze slávy. To si nepřipouští Marc Bergevin, generální manažer Canadiens. "Podle mě má před sebou ještě spoustu kvalitního hokeje." Na Weberovi si cení jeho vůdcovské kvality i tvrdou, nekompromisní ránu.

"Jsem přesvědčený, že tento obchod nás posouvá dál. Ve Weberovi získáváme výtečného lídra a jednoho z nejlepších beků v NHL, někoho, kdo na dlouhá léta vylepší náš defenzivní val, navíc nám pomůže na přesilových hrách. Je to kompletní zadák se skvělými fyzickými parametry, má vynikající ránu. Hraje výborně směrem dozadu. Letos byl nejlepším střelcem mezi všemi obránci NHL, trefil se 14krát. Ač vím, že Subban je populárním hráčem, na kterého se dobře dívá, věřím, že naši fanoušci brzy docení, jakého hokejistu jsme získali." 

Weber se nechal slyšet, že jediné, co jej zajímá, je vítězství, a ocenil sílu Montrealu. "Mají jednoho z nejlepších gólmanů na světě a také několik skvělých útočníků." Od excentrického Subbana se v mnoha aspektech liší, především charakterem. "Nepřicházím, abych se stal jeho dvojníkem," prohodil. Ostatně, pokud by tomu tak bylo, těžko by o něj Bergevin stal. Chtěl opravdového tahouna, zodpovědnějšího a lepšího směrem dozadu. Subban zase toužil po štaci, kde se bude cítit chtěný. "Jsem připravený zazářit," hlásil z Paříže.

Oba beky čeká nová kapitola v kariéře a až budoucnost ukáže, kdo zamířil na správnou adresu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.