bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Souboj špatných přesilovek. Detroit chce proti Canucks utnout sérii proher

22. října 2017, 20:00

Martin Schwarz

V noci z neděle na pondělí má National Hockey League na programu jediný zápas. Řežbu o body do tabulky spolu svedou hodinu po půlnoci Detroit Red Wings a Vancouver Canucks. Týmy toho mají dost společného. Kromě tří proher v základní hrací době i fakt, že jim nefungují přesilové hry.

1:00 Detroit Red Wings – Vancouver Canucks

Hokejisté Detroitu odstartovali novou hokejovou sezónu velmi solidně. Hned na úvod porazili po základní hrací době Minnesotu, načež v samostatných nájezdech předčili Ottawu. Dohromady se Rudá křídla radovala třikrát z prvních čtyř duelů ročníku. Pak se ale něco zadrhlo. Aktuálně Red Wings vzdorují třem porážkám za sebou, postupně se na ně vytáhli Tampa Bay Lightning (3:2), Toronto Maple Leafs (6:2) a Washington Capitals (4:3 po prodloužení). Dodejme, že většinu klání červenobílí sehráli mimo domácí prostředí. Mimochodem, na výhru před svými fanoušky čekají už od 6. října.

Detroitským se ziskem 9 bodů náleží čtvrtá příčka Atlantické divize, nicméně mají o jeden odehraný mač více než pátý Boston a šestá Florida. Jestli tradiční tým NHL potřebuje něco zlepšit, pak bezpochyby přesilové hry. Red Wings v tomto ohledu náleží až 23. místo, zužitkovali pouze 15.6 % početních výhod. Ze statistického hlediska ještě jedna podstatná informace: mančaftu kouče Jeffa Blashilla se nedaří na vhazování, buly vyhrává ve 46.4 % případů. Horší bilanci vykazují jen čtyři další celky (nejhorší bilanci čítá možná překvapivě Columbus).

Statistikám Rudých křídel nadále vládne obránce Mike Green (1 + 9), ten je s devíti asistencemi nejlepším nahrávačem skvadry. Velkou pozornost zasluhují i výkony kapitána Henrika Zetterberga (4 + 5). Sedmatřicetiletý Švéd zaznamenal v 8 zápasech 9 kanadských bodů, z toho čtyřikrát skóroval. Nezapomínejme ani na československou stopu. Tomáš Tatar (3 + 2) a Martin Frk (3 + 1) oba vstřelili po třech brankách. Brankář Petr Mrázek potom startoval v zatím posledním duelu s Washingtonem.  

Žhavé novinky z Detroitu: s klubem se nedávno po dlouhých jednáních dohodl na jednoleté smlouvě útočník Andreas Athanasiou. O několik hodin později přišla zpráva, že – v souvislosti s potřebou uvolnit místo pod platovým stropem – Red Wings do Pittsburghu vyměnili Rileyho Sheahana (k němu přidali volbu v pátém kole draftu 2018), na oplátku od Penguins obdrželi levé křídlo Scotta Wilsona a možnost vybírat ve třetím kole.

Podobně jako Detroit, i jejich pondělní soupeř často střídá výhry s porážkami. Například 18. října Kosatky vynulovaly Ottawu na jejím ledě po výsledku 3:0, ale při výletu do Bostonu dostaly šest branek. Celkově zatím výsledky kanadského klubu působí dost nevyrovnaně. Naposledy Canucks poměřili síly v sobotu s Buffalem, které dokázali porazit v základní hrací době 4:2. Teď je čeká zatěžkávací zkouška, jelikož po návštěvě Little Caesars Areny zamíří k těžké bitvě do Minnesoty.

Vancouver zůstává na pátém místě žebříčku Pacifické divize, z velké části i zásluhou špatných startů Arizony, Edmontonu a San Jose do sezóny. To však neznamená, že by současná bilance Canucks vypadala děsivě, svěřenci kouče Travise Greena zapsali tři výhry, tři porážky a jednou museli do prodloužení. I vancouverský tým by rád zapracoval na přesilovkách, vede se mu v nich (nebo spíš nevede) ještě hůře než Detroitu, aktuální využití ukazuje mizerných 11.4 %.

Na vrcholu statistik Kosatek se shodně na 5 bodech srovnali Derek Dorsett (4 + 1), Brock Boeser (2 + 3) a Michael Del Zotto (0 + 5). Pozitivně překvapuje letní posila Thomas Vanek (3 + 0) a za očekáváním nezůstává klubová naděje Bo Horvat (3 + 0). Zajímavý je pohled do brankoviště. Většinu zápasů doposud odchytal Jacob Markström (6), avšak jeho náhradník a krajan Anders Nilsson nedávno vyčapal čisté konto proti Ottawě. Naopak v Boston musel po necelých jedenácti minutách střídat.

Ve vzájemných zápasech jsou na tom poslední dobou lépe Red Wings. Během minulého ročníku Vancouver porazili v obou případech, jednou z toho až po prodloužení. Obecně platí, že střetnutí mezi Detoritem a Canucks bývají vyrovnaná, vždyť tři ze čtyř předchozích zápasů těchto družin musely do nastavených pěti minut, nebo i samostatných nájezdů. Mezi tři tyče by se měli postavit brankáři Jimmy Howard a Jacob Markström.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.