bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Souhrn dne: O Stanleyův pohár bude bojovat Pittsburgh

27. května 2016, 6:20

Jan Šlapáček

Sedmý finálový zápas Východní konference přinesl parádní bitvu, ze které odcházejí jako vítězové hokejisté Pittsburghu Penguins. Nečekaným hrdinou utkání stal dvougólový střelec Bryan Rust, který prostřílel svůj tým do finále. Naopak smutným hrdinou je Steven Stamkos, kterému nevyšel návrat do sestavy podle představ.

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning

2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Stav série: 4:3

Branky a nahrávky: 22. Rust (Kunitz, Malkin), 31. Rust (Lovejoy, Malkin) – 30. Drouin (Filppula, Hedman).

V Pittsburghu je hodně veselo, protože si místní Penguins zahrají o nejcennější hokejový pohár. O svém postupu do finále rozhodli v sedmém zápase, kdy v Consol Energy Center porazili Tampu těsně 2:1. Bleskům nepomohl k vítězství ani návrat Stevena Stamkose.

Úvodní třetina utkání nepřinesla žádnou ofenzivní bitvu, když se oba celky snažily hrát především dobře z obrany, aby neudělaly chybu.

Ve druhém dějství se však herní styl obou týmů změnil. Velmi brzy se po návratu na ledovou plochu prosadil Rust a poslal Tučňáky do vedení. To vydrželo pouze do třicáté minuty, v níž se podařilo vyrovnat Drouinovi. Nikdo v tu chvíli netušil, že to byla poslední branka Tampy v sezóně. Pittsburgh tento gól nezaskočil a již za třicet sekund vstřelil druhou branku v duelu Rust, jenž nasměroval Penguins do finále.

Ve třetí třetině se Tampa pochopitelně pokoušela o vyrovnání, ale pozorný výkon v brance podal brankář Murray, jenž výrazně pomohl svému týmu.

Finálová série mezi Pittsburghem a San Jose začíná v noci z pondělí na úterý.

M. Murray (PIT) – odchytal 59:53 minut, 16 zákroků, úspěšnost 94,1 %
A. Vasilevskij (TBL) – odchytal 58:53 minut, 37 zákroků, úspěšnost 94,9 %

Andrej Šustr (TBL) - 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:35 
Ondřej Palát (TBL) - 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:43

1. hvězda utkání - Bryan Rust (PIT)
2. hvězda utkání - Matt Murray (PIT)
3. hvězda utkání - Jevgenij Malkin (PIT)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.