bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Souhrn dne: San Jose si poprvé ve své historii zahraje o Stanleyův pohár

26. května 2016, 6:59

Jan Šlapáček

Hokejisté St. Louis nenapodobili kolegy z Pittsburghu a své vyřazení v šestém zápase neodvrátili. San Jose po kvalitním výkonu vyhrálo 5:2 a poprvé ve své historii ovládlo Západní konferenci.

San Jose Sharks - St. Louis Blues

5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Stav série: 4:2

Branky a nahrávky: 4. Pavelski (Thornton, Hertl), 26. Ward (Burns, Tierney), 44. Ward (Couture, Marleau), 49. Donskoi (Couture, Marleau), 60. Couture (Vlasic) – 52. Tarasenko (Lehterä, Parayko), 57. Tarasenko (Stastny, Pietrangelo).

V Kalifornii se znovu bude hrát o stříbrný pohár! Žraloci v šestém utkání porazili ve svém domácím stánku Blues s přehledem 5:2 a poprvé ve své historii postoupili do finále.

San Jose šlo za vítězstvím od samého začátku a bylo herně lepším týmem. Po dvou třetinách vedlo o dvě branky a Bluesmani museli ve třetí části riskovat. To se jim však nevyplatilo, protože po brankách Warda a Donskoie prohrávali již 0:4. Poté si však na střílení gólů vzpomněl Tarasenko a dvěma góly mírně zdramatizoval závěrečné sekundy. V nich však Sharks své vítězství ustrážili.

O Stanleyův pohár si tedy zahrají minimálně dva Češi a to Tomáš Hertl s Romanem Polákem. Svého soupeře San Jose pozná v následující noci, kdy se odehraje sedmý zápas mezi Penguins a Lightning.

M. Jones (SJS) – odchytal 60:00 minut, 24 zákroků, úspěšnost 92,3 %
B. Elliott (STL) – odchytal 56:29 minut, 22 zákroků, úspěšnost 84,6 %

Dmitrij Jaškin (STL) - 0+0, -1, 0 střel, čas na ledě 7:31 
Tomáš Hertl (SJS) - 0+1, +1, 1 střela, čas na ledě 15:04 
Roman Polák (SJS) - 0+0, -1, 2 střely, čas na ledě 13:36

1. hvězda utkání - Joel Ward (SJS)
2. hvězda utkání - Patrick Marleau (SJS)
3. hvězda utkání - Logan Couture (SJS)

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.