bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

SP: Jak ovlivní závěr sezóny výběr kanadskoamerických mladíků? Uzávěrka se blíží!

25. května 2016, 11:00

Vojtěch Balon

Sotva skončilo mistrovství světa, už se začíná mluvit o další mezinárodní hokejové akci. První červen se totiž nezadržitelně blíží a s ním i uzávěrka soupisek pro zářijový Světový pohár. Pořádně zamotanou hlavu teď musí mít generální manažer výběru mladíků Severní Ameriky Peter Chiarelli, potenciální posily jeho týmu totiž v posledních týdnech zazářily jak ve stále probíhajícím play-off NHL, tak i na skončeném světovém šampionátu. Server sportsnet.ca dal dohromady možnou konečnou nominaci talentovaného výběru, tak se na to pojďme podívat!

Chiarelli, stálým povoláním architekt edmontonských Olejářů, dobře věděl, že bude stačit pár měsíců a jeho původní představy o konečné nominaci se zcela změní. "U těchto mladíků skáče výkonnost mnohem víc, než u starších hráčů. U těch zhruba víte, co očekávat," je si vědom lysohlavý funkcionář, jemuž s výběrem týmu severoamerických talentů pomáhá chicagský generální manažer Stan Bowman.

Příkladem budiž Auston Matthews, jehož nominaci Chiarelli v březnu v podstatě vyloučil, nicméně osmnáctiletý mladík díky povedenému světovému šampionátu pořádně nahlas buší na vrata nominace. Zmínit můžeme i Jonathana Drouina a Robbyho Fabbriho, ještě nedávno přehlížení mladíci nyní mají vskutku reálnou šanci na to, aby si na hvězdami nabitém turnaji v Torontu zahráli.

Pojďme si rozebrat výběr Sportsnetu podle jednotlivých hráčských postů:

Brankáři:

Nominaci mají jistou: Matt Murray, Connor Hellebuyck, John Gibson.

Tady není o čem diskutovat. Matt Murray, Connor Hellebuyck i John Gibson byli nominováni už v úvodní březnové vlně, nicméně výkony prvního jmenovaného v play-off pořádně zamíchaly kartami. Najednou to vypadá, že Murray bude jedničkou, zatímco chválený anaheimský talent Gibson začne v roli "zahřívače lavičky".

Obránci:

Nominaci mají jistou: Morgan Rielly, Aaron Ekblad, Ryan Murray a Seth Jones.

V obraně má Chiarelli ještě tři volná místa a poslední týdny naznačily minimálně to, kdo obsadí dvě z nich - Shayne Gostisbehere a Colton Parayko. "Před sezónou bylo mým jediným cílem probojovat se do prvního týmu Blues, pak věci nabraly rychlý spád. Bylo by neskutečně vzrušující zahrát si na takovém turnaji s těmi nejlepšími," nechal se slyšet Parayko, jenž má nominaci prakticky jistou.

Podle všeho zbývá jedno místo, na nějž se postavilo do řady hned několik kandidátů: na světovém šampionátu rozhodně nezklamali Noah Hanifin a Cody Ceci, nicméně Sportsnet tipuje spíše to, že Chiarelli a spol. ukážou na všestranného a zkušenějšího Jacoba Troubu z Winnipegu.

Útočníci:

Nominaci mají jistou: Dylan Larkin, Connor McDavid, Nathan MacKinnon, Johnny Gaudreau, Sean Monahan, Jack Eichel, Brandon Saad, Sean Couturier, J.T. Miller.

Tři formace jsou zcela obsazené, zbývá místo pro další tři hráče do základní sestavy a jednoho náhradníka. Na dosavadní soupisce jsou jen dva praváci (MacKinnon a Eichel), což nejspíš otevře dveře do nominace Markovi Scheifelemu, který nejspíš ještě slaví zlato z mistrovství světa v Rusku.

Dosavadní soupiska severoamerických mladíků je doslova přeplněna centry, některé z nich tak zcela jistě čeká přesun na křídlo. Post ve středu útoku mají jistý vlastně jen McDavid, Monahan a dělník Couturier, jedno volné místo by tak mohl zaplnit "zkušený" Ryan Nugent-Hopkins, který by byl spolu se Seanem Couturierem jediným borcem na soupisce s více než 300 starty v NHL.

Třetí ze čtyř míst by měl díky povedenému play-off zaplnit Jonathan Drouin, jehož akcie po pár měsíc staré sérii excesů strmě stoupají. Zbývá jedno místo. Peter Chiarelli bude mít pořádně těžké rozhodování, dosavadní indicie totiž naznačují, že se bude muset rozhodnout mezi Austonem Matthewsem a Robbym Fabbrim.

Sportsnet dává vyšší naděje prvnímu jmenovanému, co myslíte Vy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.