bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Špaček má NHL na dosah! Jets si ho vytáhli z farmy

14. listopadu 2019, 15:00

Jakub Hromada

Winnipeg povolal českého útočníka s jasným záměrem. Tým totiž odjíždí na čtyřzápasový trip a útočník navíc je nutností. Špaček má ale velkou šanci, že odehraje své premiérové utkání v NHL. Logan Shaw či Joona Luoto si prošli tím samým a také se dostali do čtvrté útočné řady.

A právě tito dva útočníci jsou hlavními konkurenty dvaadvacetiletého forvarda v boji o místo v sestavě. Jets narazí postupně na Floridu, Tampu Bay, Nashville a Dallas.

162 utkání čekal na povolání na farmě, po zapsání 87 bodů se konečně dočkal. A teď dostává přednost před Harkinsem, Griffithem nebo také Kristianem Vesalainenem, kterého si Jets vytáhli v prvním kole draftu 2017.

A fanoušci Jets chtějí českého útočníka v sestavě. Rádi by ho viděli na místě Logana Shawa ve čtvrté řadě po boku Davida Gustafssona a Joony Luota. Jednalo by se o velmi mladou a nezkušenou lajnu.

Michael Špaček – 22 let, 0 zápasů v NHL
Joona Luoto – 22 let, 3 zápasy v NHL
David Gustafsson – 19 let, 12 zápasů v NHL

Michael Špaček byl již jednou povolán z farmy, bylo to v době play-off v roce 2018, tehdy se ale k týmu připojilo hned 6 farmářů, kteří měli víceméně nulovou šanci na zasažení do bojů o Stanley Cup.

Odchovanec pardubického hokeje byl draftován v roce 2015 ve čtvrtém kole z celkové 108. pozice. Strávil dvě sezóny v kanadské juniorce, po kterých si vysloužil nováčkovský kontrakt. Další dva ročníky působil v týmu Manitoba Moose, v tom třetím se dočkal prvního vážného povolání do NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.