bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Speciální rukavice a urychlený návrat. Gaudreau se při comebacku uvedl gólem

5. prosince 2016, 16:15

David Jahoda

Útočník Calgary Flames Johnny Gaudreau utrpěl 15. listopadu v utkání proti Minnesotě zlomeninu prstu na ruce, musel na operaci a chybět měl až šest týdnů. O to překvapivější pak bylo, když před utkáním proti Anaheimu, které bylo na programu 4. prosince, Gaudreau prohlásil, že je připraven opět zasáhnout do hry. Nasadil speciální rukavice, skóroval v prvním střídání z první střely a pomohl svému mužstvu k vysoké výhře 8:3.

Pro fanoušky Flames to byl nepříjemný šok. Jejich tým nehrál příliš dobře, v tabulce Západní konference byl mimo postupovou osmičku a teď ještě tohle. V zápase s Minnesotou byl Johnny Gaudreau tak trochu lovnou zvěří, vedení kanadského celku napočítalo dokonce jedenáct sekyr přes rukavice Johnnyho „Hockeyho“, jedna, konkrétně od Erica Staala, byla natolik tvrdá, že hvězdě Calgary zlomila prst. Následná diagnóza? Šest týdnů bez hokeje.

Plameny se však se ztrátou své největší hvězdy dokázaly zdatně prát, bez Gaudreaua vyhráli šest zápasů z deseti. I přesto ale všichni v kabině byli rádi, když z úst účastníka zářijového Světového poháru slyšeli, že je znovu připraven hrát. O téměř čtyři týdny dříve, než všichni čekali! 

„Lékaři odvedli dobrou práci, byla to dobrá rehabilitace. Pořád mi říkali, že bude jednodušší si zlomit jeden z ostatních devíti prstů, než tento. Když střílím, neděláme mi to žádné potíže. Jsem nadšený, že tu konečně zase můžu být,“ řekl Gaudreau pro NHL.com.

Hlavní trenér se dokonce nechal slyšet, že Gaudreau byl podle něj připraven zasáhnout do dění na ledě už pár zápasů zpět, obdivoval ho. Sám třiadvacetiletý hokejista, který před sezonou podepsal s Flames novou šestiletou smlouvu, po utkání s Anaheimem prozradil, že mohl hrát už v duelu proti Minnesotě, což by bylo dost symbolické. Svůj návrat ale nechtěl uspěchat, a tak raději vynechal i desátý zápas v řadě.

Ale nepředbíhejme. Johnny Gaudreau vyfasoval před zápasem s Ducks speciální rukavice, které jeho nedávno zlomený prst mají držet ve větší bezpečnosti. „Jsou jiné, je tam víc polstrování. Mít tyhle rukavice bylo jednou z podmínek, abych mohl proti Anaheimu nastoupit. Chvíli možná bude trvat, než si na ně zvyknu, z dlouhodobého hlediska mi ale určitě pomůžou,“ pravil Gaudreau před utkáním.Proti Ducks, v jejichž sestavě opět nechyběl český mladík Ondřej Kaše, nastoupil ve druhé formaci po boku Seana Monahana a Krise Versteega. A nové rukavice mu zřejmě nevadily vůbec. Skóroval hned při úvodním střídání, z první střely. Odstartoval tak demolici kalifornského klubu, který nakonec odjel s výpraskem 3:8, Gaudreau k brance přidal i asistenci. 

Dámy a pánové, Johnny „Hockey“ je zpět. Bude s ním v sestavě Calgary dál stoupat tabulkou?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.