bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spekulace: Chystá Buffalo s Detroitem velkou výměnu?

3. září 2019, 18:00

Jan Vojkůvka

Od poloviny srpna se čile spekuluje, zda Buffalo vyhoví požadavkům Rasmuse Ristolainena a pošle ho o dům dál. Byť by si Sabres rádi mladého a produktivního beka ponechali ve své sestavě, ten zatoužil po šesti letech po změně. V kuloárech se šeptá, že by o Fina měli zájem v Detroitu.

„Poslední sezony byly těžké a hokej jsem si nemohl užívat," řekl v polovině srpna Ristolainen. „Situace je otevřená. 12. září se zúčastním tréninkového kempu některého z týmů NHL, v tuhle chvíli nemohu říci více.“

Slova, jež veřejně pronesl, byla důkazem, že Buffalo už není tolik místem zaslíbeným pro čtyřiadvacetiletého obránce. „Nebyl jsem z jeho slov překvapený ani zklamaný. Snažíme se ale dál náš tým posunout do té pozice, aby se Risto dočkal úspěchů,“ řekl o pár dní později generální manažer Buffala Jason Botterill. K tomu má pomoci i nový kouč Ralph Krueger.

Jenže slov finského obránce se zkušenostmi z šesti sezón v NHL si všimli potenciální zájemci. A podle spekulací, které se kolem Ristolainena vyrojily, by Botterill mohl naslouchat nabídkám.

Méně než dva týdny před zahájením tréninkových kempů se dokonce objevily i konkrétní spekulace, které už vidí Ristolainena v dresu Red Wings. Podle zdrojů webu NHL Trade Rumors Sabres jednají s několika týmy, nejvíce je ovšem zmiňován Detroit Red Wings.

Ten by, podle šeptandy, mohl nabídnout stejně starého útočníka Anthonyho Manthu, který v minulé sezoně dal 25 branek a zaznamenal 48 bodů. Taková výměna by měla pro Detroit smysl zejména z toho hlediska, že by získal kvalitního obránce. A že defenzivu měl jednu z nejslabších v celé lize.

Ristolainenovi, který v minulé sezoně odehrál 78 zápasů s bilancí 5 branek a 38 asistencí, avšak se 41 negativními body účasti na ledě, může výměna jen prospět. Ze současného kontraktu s příjmem 5,4 milionů ročně mu zbývají tři sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.