bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spolupráce Trump – Viola se nekoná. Jágrův šéf nabídnutou funkci odmítnul

5. února 2017, 11:00

Jiří Lacina

Ta zpráva prošla sdělovacími prostředky poměrně nedávno, a jelikož má pan Viola důležitou vazbu na NHL, objevila se i u nás. Nyní se ji tedy sluší doplnit. Vincent Viola, majitel hokejového klubu Florida Panthers, s díky odmítl nominaci na ministerský post v oblasti národní obrany USA, v souvislosti se kterým byl zmiňován po nedávných prezidentských volbách.

„Jsem hluboce poctěn, že jsem byl zvažován pro toto místo. Vážím si důvěry, kterou mi prezident Trump projevil,“ sdělil Viola v prohlášení. „Nabízím pokračující podporu prezidentu Trumpovi a jeho administrativě, nadále míním podporovat armádu a její veterány jako soukromý občan.“

Viola je prvním Trumpovým kandidátem, který nabízenou funkci odmítl. Potvrdit by ho v ní musel Senát. Miliardář z Wall Streetu má většinový podíl u letecké společnosti Eastern Airlines, která provozuje lety jako charterová společnost. Šedesátiletý byznysmen pochopitelně vlastní již zmiňované Panthers a je také zakladatelem obchodní firmy Virtu Financial.

Pokud by Viola přijal nabízenou funkci v Trumpově administrativě, byl za něj v jeho byznysu připravený zaskočit dosavadní výkonný ředitel Virtu Financial a spolumajitel Floridy Panthers Doug Cifu. Podíl v hokejovém klubu měla převzít Violova rodina. Možnost sloužit své zemi ale nakonec nepřevážila soukromé obchodní zájmy, jichž se Viola zjevně nechce vzdát.

Viola přímo finančně nepodporoval Trumpovu kampaň. Jedno z letadel jeho společnosti Eastern Airlines však nabídnul pro kampaň republikánského viceprezidenta Mikea Pence. V srpnu realizoval Donald Trump jedno ze svých vystoupení právě v BB&T Center v Sunrise, kde hrají domácí zápasy Jágrovi Panteři.

Vincent Viola, hodností kapitán, nikdy neskrýval svůj vztah k armádě. „Když mi bylo sedmnáct, odešel jsem do West Pointu (Americká vojenská akademie – pozn. autora). Vojna je za vším, čím jsem. Armáda je za vším, čím jsem,“ řekl před nějakou dobou majitel Panthers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.