bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

St. Louis Blues a shrnutí sezony 2019-20: Mistrovská kocovina se nekonala

9. dubna 2020, 22:59

Matěj Hodoval

St. Louis vstupovalo do letošního ročníku v roli obhájce Stanleyova poháru. Pokud jste si mysleli, že bylo vítězství Blues náhodou, tento tým vás i v aktuálně přerušené sezoně přesvědčil o opaku.

Svěřenci trenéra Craiga Berubeho totiž po zisku nejcennější trofeje neusnuli na vavřínech, namísto toho pokračovali ve skvělých výkonech.

I díky tomu se aktuálně mohou Bluesmani pyšnit skvělou bilancí 42-19-10, tedy čtyřiadevadesáti body na kontě. To dělá ze St. Louis nejen lídra Centrální divize, ale také celé Západní konference. V porovnání se všem ligovými soupeři patří mužstvu druhé místo, více bodů posbíral jen Boston.

Zranění Tarasenka

Hned na začátku ligy však tým potkala velká nepříjemnost.

Hvězdný útočník Vladimir Tarasenko se 25. října v utkání proti Los Angeles zranil. Osmadvacetiletý Rus tak stihl jen deset utkání, v nichž třikrát skóroval a sedmkrát se na gólu podílel asistencí. 

Odchovanec Novosibirsku už do aktuálně přerušené sezony nezasáhl.

Thomas se neustále zlepšuje 

Teprve dvacetiletý útočník Robert Thomas má za sebou druhou sezonu v National Hockey League a Blues mohou být s jeho rozvojem spokojeni. 

Ve svém premiérovém ročníku, v němž mimochodem také zvedl nad hlavu Stanley Cup, zaznamenal za sedmdesát odehraných zápasů základní části třiatřicet bodů. K tomu přidal šest kanadských bodů v jednadvaceti bitvách vyřazovací části.

Letos se ještě o něco posunul. Své osobní maximum vylepšil na deset gólů a dvaatřicet asistencí, na což mu stačilo šestašedesát klání.  

Kaňka na jinak povedené sezoně 

Ta nejčernější kaňka na dosavadní části letošní sezony padla na organizaci 12. února při utkání mezi St. Louis  

Ve třinácté minutě zmíněného duelu totiž zkolaboval na střídačce veterán Jay Bouwmeester. Po děsivém momentu bylo klání přerušeno a následně také odloženo. 

Nejdůležitější však je, že člen Triple Gold Clubu je v pořádku. V nemocnici v Anaheimu podstoupil operační zákrok a následně byl propuštěn zpět do St. Louis.

Ze světa statistik

TÝMOVÉ STATISTIKY
Sezona 2019-20: bilance 42-19-10, 94 bodů
Postavení v tabulce: 2. místo v National Hockey League
Vstřelené branky: 223 ... 11. místo ... (3.14 na zápas)
Obdržené branky: 190 ... 6. místo ... (2.68 na zápas)
→ Pozn.: Vstřelené a obdržené branky, nepočítáme-li nájezdy.

INDIVIDUÁLNÍ STATISTIKY
Produktivita: 
Ryan O'Reilly (C) ... 61 kanadských bodů
Nejlepší střelec: 
David Perron (LK) ... 25 gólů

Nejvíc výher: Jordan Binnington (G) ... 30 výher
Nejlepší úspěšnost: Jake Allen (G) ... %ús 92.7

ČESKÁ A SLOVENSKÁ STOPA
Za tým letos nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.