bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

St. Louis se v případě výhry vrátí do čela konference, Chicago vyzve trápící se Arizonu

10. prosince 2017, 19:00

Matyáš Krahulík

NHL nám dnes v noci nabízí čtyři utkání. Chicago doma přivítá poslední Arizonu, Toronto si v „kanadském derby“ změří síly s Edmontonem a St. Louis se může vrátit čela Západní konference.

1:00 Chicago Blackhawks – Arizona Coyotes

Chicagu, které loni ovládlo tabulku Západní konference, se letos nedaří podle představ. Černí Jestřábi jsou na předposledním místě v Centrální divizi, přičemž na druhou divokou kartu ztrácejí dva body.

Jednou z činností, ve které se Blackhawks trápí, je hra v početní převaze. Svěřenci Joela Quennevillea proměnili v gól jen necelých 16% nabídnutých přesilovek, což je třetí nejhorší číslo v rámci celé soutěže.

Arizona měla jeden z historicky nejhorších vstupů do sezóny, čímž se prakticky okamžitě vyřadila z boje o účast v play off. Kojoti jsou na posledním místě ve své konferenci i v celé NHL a na pozice zaručující postup do play off ztrácejí již 14 bodů.

Coyotes, kteří prohráli poslední tři zápasy, se zároveň „pyšní“ druhým nejhorším útokem a druhou nejpropustnější obranou v NHL. Nedaří se jim navíc ani v přesilovkách, v jejichž úspěšnosti jsou sedmí od konce.

Očekávaní brankáři: Corey Crawford – Antti Raanta

1:00 St. Louis Blues – Buffalo Sabres

Blues, kteří včera vyhráli na ledě Detroitu 6:1, hrají v probíhající sezóně výborný hokej a drží se na druhém místě v Západní konferenci a na třetí příčce v rámci celé ligy. V případě dnešního vítězství navíc mohou předstihnout Los Angeles a dostat se tak na první místo na Západě.

Bluesmanům pomáhá k úspěchu kombinace solidního útoku a velmi kvalitní defenzivy. Pokud bychom ale měli vybrat jednoho největšího tahouna, byl by jím zřejmě Brayden Schenn, který do St. Louis zamířil výměnou z Philadelphie. Kanadský forward nabíral již 36 bodů (15+21) a je nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem svého mužstva.

Sabres bychom mohli označit za přesný opak jejich dnešního soupeře. Buffalo, které se v posledních několika letech nachází v přestavbě, je nejhorším týmem Východní konference a na druhou divokou kartu nabralo již patnáctibodovou ztrátu.

Šavle střílejí v průměru jen něco málo přes dva góly na zápas, což z nich dělá nejméně produktivní tým v celé soutěži. Hrozivá je i jejich úspěšnost v přesilovkách, která dosahuje necelých 12 %.

Očekávaní brankáři: Jake Allen – Robin Lehner

1:00 Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers

Toronto, jemuž se včera podařilo zvítězit na ledě úřadujících šampiónů z Pittsburghu, se v letošní sezóně zařadilo k ligové elitě a ve Východní konferenci mu patří krásné třetí místo. Na rozdíl od loňského ročníku by mu tedy postup do play off neměl dělat žádné problémy.

Maple Leafs jsou dobří především v útoku. Svěřenci uznávaného kouče Mikea Babcocka mají průměr 3,43 nastřílených branek na zápas a v této statistice jsou čtvrtým nejlepším mužstvem v NHL.

Edmonton šel také do sezóny s velmi vysokými ambicemi, ale zatím se mu je nedaří naplňovat. Olejáři jsou na předposlední příčce v Západní konferenci a na druhou divokou kartu nabrali již sedmibodovou ztrátu.

Olejářům přidělává problémy hlavně špatná defenziva. V průměru inkasují 3,34 gólů na zápas, což je šestý nejhorší výsledek napříč celou NHL.

Očekávaní brankáři: Curtis McElhinney – Laurent Brossoit

3:00 San Jose Sharks – Minnesota Wild

Sharks zakončili minulou sezónu na šestém místě v Západní konferenci a přesně na té samé pozici se nacházejí i nyní. Na devátý Vancouver však mají jen dvoubodový náskok, a tak si rozhodně nemohou dovolit žádné velké výpadky formy.

Mužstvo Žraloků nejvíce zdobí úžasná práce v defenzivě. Sharks si udržují průměr 2,3 inkasovaných branek na utkání a v tomto ohledu jsou druhým nejlepším mužstvem v lize. Lepší obranu už mají pouze Králové z Los Angeles.

Wild si před sezónou dávali velmi vysoké cíle, ale ty se jim zatím nedaří měnit v realitu. Minnesota je až na desátém místě v Západní konferenci a pravděpodobně ji čeká velmi těžký boj o účast v play off.

V dresu Minnesoty se momentálně nejvíce daří Jasonu Zuckerovi. Americký křídelník nasbíral osm bodů v posledních osmi zápasech a je druhým nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem Wild.

Očekávaní brankáři: Martin Jones – Alex Stalock

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.