bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stamkos opět laboruje se zraněním. Mají se fanoušci Lightning obávat?

4. dubna 2018, 13:00

Jiří Sameš

26. března nenastoupil do utkání s Arizonou Coyotes. 1. dubna nedohrál zápas s Nashvillem Predators. Chyběl také v divizním duelu s Bostonem Bruins v noci na dnešek. Play-off je za dveřmi a Stamkos se znovu s něčím potýká. Co přesně jej trápí? Bude schopen pomoci svému týmu v té nejdůležitější části sezony?

Steven Stamkos odstoupil z utkání proti Nashvillu Predators na začátku druhé periody poté, co se zapletl před vlastní brankou do souboje s útočníkem Preds Austinem Watsonem. Z ledu odjel pomalu po svých a zamířil ihned do kabiny. Do zápasu již následně pochopitelně nezasáhl.

Dle veškerých informací by se nemělo jednat o vážné zranění. Po zápase byl Stamkos viděn v šatně v obleku a nevykazoval známky nějakých bolestí. „Lidé nemusejí být znepokojení,“ potvrdil trenér Tampy Jon Cooper.

Cooper rovněž uvedl, že zvažuje nechat Stamkose mimo sestavu až do začátku play-off. „Má to těžké. Poslední roky jej trápí jedno zranění za druhým. Prioritou v tuto chvíli je, aby byl co nejlépe připraven na play-off.“ Vyřazovací boje mimochodem začínají 12. dubna.

Stamkos je druhým nejproduktivnějším hráčem Lightning s 86 kanadskými body. Na svém kontě má 27 branek a 59 asistencí. Do letošního ročníku NHL přitom doslova vlétl jako uragán, když za prvních devatenáct zápasů nasbíral celkem 35 kanadských bodů! Po zásluze byl také poté vyhlášen první hvězdou za měsíc říjen.

Osmadvacetiletý Kanaďan však znamená pro Tampu mnohem více než statistická čísla.

„Přesilovkový hráč, centr první útočné formace. Je pro nás velmi důležitý. Potřebujeme ho,“ zmiňuje útočník Alex Killorn. „Stammer je skvělým lídrem. Je dobrý na forčekinku, je dobrý na vhazování, je dobrý ve všem. Jde nám všem příkladem,“ přidává se další z forvardů Yanni Gourde.

Pokud Stamkos nenastoupí ve zbývajících dvou zápasech základní části, nebude to pro Lightning až zase tak velká pohroma. Bolts totiž hrají s Buffalem Sabres a Carolinou Hurricanes. Ani jedno z těchto dvou mužstev play-off hrát nebude. Pokud by však měl hvězdný útočník chybět na ledě během prvního kola vyřazovacích bojů, byla by to obrovská ztráta. Nechat jej mimo hru do konce základní části by tedy bylo zřejmě moudrým řešením.

„Myslím, že tou nejdůležitější věcí je to, aby se vrátil stoprocentně zdravý,“ souhlasí Tyler Johnson. „V tuto chvíli není důvod něco uspěchat. Stammer je důležitou součástí našeho týmu, je to náš lídr, náš kapitán. Je to chlap, kterého na ledě potřebujeme.“

Stamkosovy vůdčí schopnosti dokazují rovněž dvě bitky, do kterých se pustil, jen aby se zastal svého spoluhráče Nikity Kučerova. Ruský útočník byl v obou případech atakován na hranici zranění. „To je důvod, proč nosí na svém dresu céčko,“ upozorňuje kouč Cooper. Rodák z Markhamu se letos též výrazně zlepšil v defenzivních činnostech, zejména pak na vhazování – úspěšnost 52,2 procent. 

Nechme se tedy překvapit, zda se Stamkos objeví v některém z posledních dvou zápasů základní části. Tou nejdůležitější zprávou pro všechny příznivce Tampy Bay je ale fakt, že kapitán jejich oblíbeného týmu bude na play-off připraven

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.