bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Startuje druhé kolo play off! St. Louis hostí Nashville, Ducks vyzvou Oilers

26. dubna 2017, 20:00

David Jahoda

Připoutejte se, pojedeme z kopce! Očekávané druhé kolo vyřazovacích bojů NHL právě dnes v noci (tedy ze středy na čtvrtek) začíná dvěma zápasy Západní konference. Vše dvě hodiny po půlnoci začnou týmy, které v úvodním kole překvapily – St. Louis a Nashville. Obě mužstva zametla s favorizovanými celky Minnesoty, potažmo Chicaga. Svou sérii rozehrají i Anaheim a Edmonton.

2:00 St. Louis Blues – Nashville Predators

Vůbec poprvé v historii se tyto dva celky střetnou v sérii vyřazovacích bojů. Rivaly z Centrální divize spojuje hned několik věcí. V prvním kole se vypořádali se silnými soupeři, kteří podle papírových předpokladů měli jít dál, oba je navíc vyprovodili z bojů o Stanley Cup hodně rychle. St. Louis přehrálo v pěti zápasech Minnesotu, Nashville zase vyřadil nejlepší tým posledních let Chicago, a to dokonce nejrychlejším možným způsobem.

Co obě mužstva rovněž pojí, jsou skvělí brankáři. Gólman Preds Pekka Rinne má po prvním kole těžko uvěřitelné statistiky (úspěšnost zákroků 97,60 %, průměr branky na utkání 0,70), ovšem jeho protějšek Jake Allen na tom také není vůbec špatně (úsp. 95,60 %, prům. 1,47. Jak St. Louis, tak Nashville patří mezi čtyři týmy ze zbývající osmičky, které doposud ve své historii Stanley Cup nevyhráli (kromě nich ještě Washington a Ottawa). Do finále konference se Blues dostali poprvé teprve až loni a letos budou chtít tento úspěch zopakovat. Pokud by postoupili Preds, bylo by to vůbec poprvé v historii, co by si finále konference zahráli. 

V základní části spolu St. Louis a Nashville sehrály celkem pět zápasů, s lepší bilancí z nich vyšel tým kouče Petera Lavioletta, který odcházel jako vítěz třikrát. V pátém vzájemném střetnutí základní části však vyhráli svěřenci Mikea Yea (4:1), a i díky tomu nakonec v Centrální divizi obsadili třetí pozici. Půjde o vyrovnanou sérii, nebo jeden z celků projde sérií stejně rychle, jako tomu bylo v prvním kole?

4:30 Anaheim Ducks – Edmonton Oilers

Dle bodů ze základní části jsou Anaheim a Edmonton nejlepšími celky ze zbylé čtveřice Západní konference, kvůli formátu, jakým se však play off v NHL řídí, může projít do dalšího kola jen jeden z nich. Anaheim se s Edmontonem střetly v historii vyřazovací části doposud jen jednou. Bylo to na jaře roku 2006 ve finále konference. Olejáři tehdy zvítězili 4:1 na zápasy a postoupili do finále Stanley Cupu, kde však později padli s Carolinou.

Po prvním kole by se dalo říct, že mužstvo Ducks bylo prakticky jediným v Západní konferenci, které naplnilo roli favorita, a to navíc vcelku snadně. Svého protivníka z Calgary vyprovodili už po čtyřech zápasech. Vzhledem k výborným výsledkům mohl kdekdo stavět do role favorita i Edmonton, ovšem soupeřem byl loňský finalista, tým San Jose, což předpovídalo vyrovnanou sérii. Ta nakonec nebyla jednoznačná, Oilers ale nakonec tento boj zvládli v poměru 4:2 na zápasy.

Anaheim a Edmonton, tedy dva nakonec nejlepší celky Pacifické divize, se během základní části potkaly dohromady pětkrát. Lepší zápis ze vzájemných duelů mají Oilers, kteří vyhráli tři utkání. Většina expertů za mořem favorizuje v této sérii Anaheim, velký vliv by podle nich taky mohlo mít to, jak dobře a jestli vůbec dokáže ubránit Connora McDavida jeden z nejlépe bránících útočníků NHL Ryan Kesler.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.