bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šťastný odražený puk, radoval se z prvního vítězného gólu v NHL Zacha

7. února 2017, 15:00

Jiří Lacina

Není to tak dávno, kdy si vyčítal, že mu to tam nepadá. Že by měl být aktivnější, víc střílet a body přijdou. Přestože stále hraje jen něco kolem 10-15 minut za zápas, trenér ho nepřestává stavět také na přesilovky, což je nutná podmínka pro výraznější bodové zápisy. Právě gólem a asistencí na přesilovce rozhodl Pavel Zacha pondělní zápas New Jersey.

Devils vyhráli v Prudential Centeru 2:1 nad Buffalem a stále devatenáctiletý Čech byl u obou gólů domácích. V 9. minutě si připsal druhou asistenci u trefy Adama Henriquea, v 53. minutě zlomil nerozhodný stav 1:1 a zaznamenal tak svůj první vítězný gól v NHL.

Zacha dorazil do sítě střelu Mikea Cammalleriho. Trenér Buffala Dan Bylsma si vzal „challenge“, aby nechal kompetentní osoby znovu posoudit, zda Adam Henrique nepřekážel brankáři Robinu Lehnerovi v brankovišti, gól ale platil.

„Viděl jsem vyražený puk a měl jsem dost štěstí, že se mi odrazil právě na hokejku, takže jsem dokázal vystřelit,“ popsal svůj velký okamžik brněnský rodák. „Brankář nevěděl, kde přesně se puk nacházel, snažil jsem se ho překvapit.“

Poněkud méně radosti měl ze situace brankář Lehner, stěžovat si ale nechtěl. „Henrique se dotknul mé rukavice, nemyslím ale, že to bylo nějak významné,“ řekl smířlivě. „Je těžké se dohadovat, když v tom nebyla jeho hokejka…“

New Jersey tak přerušilo sérii sedmi domácích porážek v řadě. Devils nehráli poslední týdny nikterak katastrofálně, pokud už ale naplno bodovali, pak jedině na hřištích soupeřů. Posledních sedm výher zaznamenali venku, doma sedm zápasů v řadě prohráli. Poslední domácí vítězství před Buffalem datují Ďáblové do 2. ledna (3:0 s Bostonem).

„Vypadalo to, že jsme hráli velmi dobře hlavně v jejich obranné třetině,“ řekl k pondělnímu duelu Zacha. „Hodně jsme taky dneska stříleli, tolik střel za zápas jsme snad ještě neměli. Vyplatí se, když tvrdě makáte v jejich třetině.“

Devils vyslali na bránu Sabres dohromady 39 puků, a třebaže se český mladík mýlil, protože jeho mužstvo už letos bylo střelecky aktivnější, šlo skutečně o jedno z nejvyšších čísel v sezóně. Podstatný je rovněž fakt, že New Jersey má k dispozici čtyři vyrovnané útočné řady.

„Potřebujeme, aby naší nejlepší hráči byli skutečně nejlepší,“ rýpnul si do spoluhráčů Corey Schneider. „Myslím, že hodně z nás se nelíbila první půlka sezóny z pohledu chlapů, kteří tu byli a na které se sázelo. Někteří se teď zlepšili, šířka kádru se projevila na našich výkonech.“

„Pavel Zacha se v útoku s Jacobem Josefsonem a Stefanem Noesenem určitě zlepšil. Pomohli nám. Vypadá to, že si každý z nich pomalu zvyká na svou roli,“ vyzdvihl brankář Devils.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.