bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stává se z NHL bezkontaktní sport? Hokej se hodně změnil, přiznává tvrďák Gudas

13. ledna 2019, 13:20

Vojtěch Balon

Zápasy základní části NHL se v posledních letech začínají více a více podobat exhibičnímu Utkání hvězd ve zrychleném tempu — spoustu bruslení a střel, ale minimum srážek a bitev u mantinelů. Steve Coates, komentátor rádiové stanice 97.5 The Fanatic, která se zaměřuje na zápasy Philadelphie Flyers, dokonce Národní Hokejovou Ligu ironicky přejmenoval na Nevýraznou Hokejovou Ligu (v anglickém originále Nondescript Hockey League).

Bitky z nejlepší hokejové soutěže planety prakticky vymizely a zdá se, že hity a srážky čeká podobný osud. „Nevím, co na to říct, takový je teď stav NHL. Každý hit teď všichni považují za faul,“ povzdechl si Radko Gudas, zlý pes v obranném valu Philadelphie Flyers. „Když jsem v NHL začínal, bylo to úplně jiné, hra byla plná srážek. Hokej se hodně změnil,“ pravil obránce, který mezi profesionály kroutí už svou osmou sezónu.

Jistě, bezpečnost je na prvním místě, hráči ale začínají být alergičtí i vůči hitům, které by ještě před pár lety všichni považovali za běžné. V pondělním utkání proti Blues trefil Gudas ve středním pásmu protihráče Alexandera Steena, což proti němu po zbytek zápasu poštvalo zbytek hráčů St. Louis.

„Trefil jsem Steena ve středním pásmu a jeho spoluhráči se mi za to chtěli pomstít. Hity ve středním pásmu už snad úplně vymizely,“ lamentoval český reprezentant ve službách Flyers. 

O pouhý den později při utkání na ledě Washingtonu Radko Gudas podobným způsobem jako Steena uzemnil Travise Boyda, načež po něm okamžitě skočil tvrďák Capitals Devante Smith-Pelly.

Jako by snad žádný Gudasův hit už neprošel bez reakce soupeře. „Ano, každý tvrdý hit je v dnešní době téměř nepřijatelný,“ přiznal trenér Flyers Scott Gordon, který má za sebou téměř desetileté působení ve farmářské AHL. „Hráči už si na tyto srážky odvykli, protože jich je tak málo,“ dodal.

Vymizí srážky à la Radko Gudas z NHL úplně? V takovém případě by posměšné označení Nondescript Hockey League nebylo zase tak daleko od reality.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.