bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sto milionů za osm let, McDavid se dohodl s Oilers na nové megasmlouvě

6. července 2017, 10:15

Martin Zíta

Connor McDavid má v příštích osmi letech o živobytí postaráno. Kanadský mladík se s Edmontonem Oilers dohodl na nové smlouvě, která mu za zmíněné časové období zaručuje rovných sto milionů dolarů.

Connor McDavid podepsal s Edmontonem osmiletou smlouvu za sto milionů dolarů. Víceméně bylo jen otázkou času, kdy se hráč s klubem na podobné megasmlouvě dohodne.

McDavid si ročně přijde na dvanáct a půl milionů dolarů, víc v současné NHL nikdo nebere – ani sám kapitán Edmontonu, jemuž zbývá ještě rok z novačkovského kontraktu.

"Jsem nadšený, že budu dres Edmontonu oblékat dalších devět let. Máme skvělý tým, povedla se nám jen jedna sezona, ale jsem přesvědčený, že jsme na správné cestě," řekl McDavid na tiskové konferenci.

Jak již bylo zmíněno, nejmladší kapitán v historii NHL si ročně přijde na 12,5 milionů dolarů, přičemž celých 86 milionů dostane v podobě podpisového bonusu – každý první červenec mu na konto naskočí 10,75 milionů.

Peníze si chci zasloužit

"Když si uvědomím, že mi někdo skutečně zaplatí sto milionů... Je to šílené. Chápu, jaký tlak je s tím spojený, ale tlak mě celý život dělá lepším hokejistou. Chci si ty peníze zasloužit a nebýt někdo, kdo podepíše velkou smlouvu a pak o něm není slyšet. Můj případ to nebude, bude mě to hnát a budu pracovat o to tvrději," dodal McDavid.

Edmontonský kapitán se výší smlouvy řadí po ty největší hvězdy a rozpoutal diskuze, zda dvacetiletý hráč vůbec má morální nárok na tak vysokou výplatu.

"Crosbyho druhá smlouva v NHL odkrojila z platového stropu procentuálně více peněz," komentoval McDavidův agent Jeff Jackson.

Jak tedy takové porovnání vypadá? Nejhůře je na tom Alex Ovečkin, který v době podepsání své smlouvy zabral 19 procent platového stropu. Zmiňovaný Sidney Crosby 17,3 procent a jeho parťák Jevgenij Malkin 15,3 procent.

Předpokládá se, že McDavid příští sezonu z výplatních pásek ukrojí něco přes 16 procent a za předpokladu zvyšujícího se platového stropu, bude jeho kontrakt každou sezonu přijatelnější.

Třináct je už moc

Sto milionů za osm let je hodně, ale mohlo to být o mnoho více. Když se na veřejnost poprvé vynořily spekulace o McDavidově nové smlouvě, mluvilo se o 13,25 milionech dolarů ročně. Skutečnost je tedy o 750 tisíc nižší.

Podle Boba McKenzieho z TSN byla smlouva původně plánovaná na onu třináctimilionovou částku, ale McDavid částku sám srazil.

"Můžu všechny ujistit, že roční plat mohl být o mnoho vyšší a délka smlouvy o mnoho kratší. Connor měl zájem na to, aby tým zůstal konkurenceschopný," dodal manažer Peter Chiarelli.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.