bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stoneova horská dráha. Flames ho vykoupili ze smlouvy a po měsící zase podepsali

12. září 2019, 14:17

Jan Vojkůvka

Léto Michaela Stonea je jako na houpačce. Stejně jako byla celá sezona. Poté, co ho v srpnu Calgary Flames vyplatili ze smlouvy, byl po pěti týdnech znovu stejným týmem podepsán. Nový kontrakt má hodnotu 700 tisíc dolarů na jeden rok.

Stone se stal jakousi obětí při hledání prostoru pod platovým stropem kvůli nepodepsaným omezeně volným hráčům Matthew Tkachukovi a Andrew Mangiapaneovi. Aby Flames ušetřili, rozhodli se ho 1. srpna vyplatit ze smlouvy, jež měla platnost ještě jeden rok a jejíž hodnota byla 3,5 milionů dolarů.

Díky tomu se Calgary snížily náklady pod platovým stropem pro nadcházející sezonu o 2,3 milionů. A vznikl slušný prostor pro vyjednávání s Tkachukem. 

Jenže situace u týmu se dost zamotala. Zranil se finský obránce Juuso Valimaki, který si těžce pochroumal koleno při tréninku a jediným možným způsobem léčby byla operace. Calgary se muselo začít poohlížet po obránci, který by doplnil kádr a pozornost nakonec padla právě na prověřeného Stonea.

Výsledkem jednání je jednoletý kontrakt v hodnotě 700 tisíc dolarů. Po připočtení 1,166 milionu dolarů, které tíží platový rozpočet týmu po vykoupení, stále Calgary pošetřilo více než milion a půl pod platovým stropem. Aktuálně má prostor ve výši 7 milionů pro dva omezeně volné hráče. S blížícím se tréninkovým kempem to tedy vypadá na hodně tvrdé licitování, zejména s Tkachukem.

Sám Stone má za sebou dost špatnou sezonu. Ne ani tak kvůli výkonům na ledě, jako spíš z hlediska zdravotního stavu. V listopadu mu byly diagnostikovány krevní sraženiny v ruce a kvůli tomu prakticky celý ročník vynechal. Ke konci základní části se vrátil a ve třech zápasech v březnu a dubnu naskočil na led. Do play off ovšem nasazen nebyl. Nakonec stihl v minulé sezoně odehrát jen 14 zápasů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.