bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stovka nejlepších (30.): Bishopův sen o Stanley Cupu málem shořel v Plamenech

28. září 2016, 17:15

Tomáš Zatloukal

Touží po stříbrném poháru a dělá pro jeho zisk maximum. Když nabídl fanouškům možnost, aby se jej na twitteru zeptali na pár otázek, označil play-off za svou nejoblíbenější fázi sezóny. A když má někdo něco oblíbeného, zpravidla mu to i jde (neplatí pro autora textu a hru na kytaru). Ben Bishop letos ve vyřazovacích bojích skutečně válel, úspěšnost 93,9 % mluví sama za sebe. Jenže nestačila, navrch se přidaly zdravotní trable, které vidinu zisku Stanley Cupu ještě oddálily. Poté málem přišlo rozhodnutí, které mohlo sny o hokejovém grálu zcela rozprášit.

Co se stalo? Inu, již delší dobu se ví, že Bishop je jednoduše pro Tampu Bay příliš drahý. Bolts navíc mají vyrůstající superhvězdu v Andreji Vasilevském. Samozřejmě, za ideální konstelace by si GM Steve Yzerman rád nechal oba dva, ostatně i play-off jasně ukázalo, jakou výhodou je mít na střídačce špičkový "záskok" pro případ zranění. Jenže Yzerman ví, jak sám přiznal, že dříve či později se bude muset mezi oběma gólmany rozhodnout

A verdikt již téměř padl. "Big Ben" přiznal, že se již viděl v kabině jiného klubu. Tak blízko byla jeho výměna. „Byly momenty, kdy to vypadalo, že se budu do Calgary stěhovat. Zdá se, že se rozhodli až na poslední minutu a přivedli Briana Elliotta,“ řekl americký obr. Tentokrát to nevyšlo, příště ale již vše může skončit jinak a "Stevie Y" se vzdá služeb devětadvacetiletého brankáře, jednoho z nejlepších v  NHL. Alespoň tedy co se čísel týká.

Posuďte sami: Bishop letos porazil Bradena Holtbyho, vítěze Vezinovy trofeje, v počtu čistých kont, průměru obdržených branek, úspěšnosti zákroků i tolik ceněné statistice GSAA. Ano, je pravda, že Holtbyho čísla se poněkud znehodnotila, když washingtonští Capitals ve druhé polovině sezóny výrazně zvolnili, přesto všichni chápali Yzermana, když řekl, že hlas dá Bishopovi. Nešlo jen o klubovou spřízněnost, Bishop chytal opravdu skvěle.

Na první místo jej v hlasování o majiteli Veziny zařadil ještě jeden GM. Bylo to málo, slavil Holtby - i díky impozantnímu rekordu v počtu výher (48 - děleno s Martinem Brodeurem). Jako by v NHL neuměli Bishopa tak úplně docenit, jako by na něm stále ulpívala pověst hvězdného brankáře, který ovšem občas pustí absurdně laciný gól.Jak známo, každá pověst má pravdivý základ. Pohled na gól od Andreje Šustra na Světovém poháru budiž důkazem.

Bishopovi možná nepomáhá ještě jedno renomé, které si získal. Když do něj v prosinci vrazil za brankou Lightning Scott Hartnell z Columbusu Blue Jackets, poroučel se denverský rodák ochotně k ledu. Simuloval, nejspíše. V minulosti podobných pádů předvedl hned několik a říká se o něm, že je největším hercem mezi gólmany. Taková vizitka vám na popularitě nepřidá. Bishop tedy stále má co napravovat. Uvidíme, v jakém trikotu to bude dělat za rok.

V Tampě Bay mu končí smlouva, je prakticky jisté, že odejde. Snad v novém působišti najde podobně skvělou partu, jakou se chlubí kabina pod taktovkou Stevena Stamkose. Bishop je velmi oblíbený spoluhráč, rád šprýmuje, tropí si žerty. Občas se ale také oběti vtípku stane. Tak jako když mu ostatní schovali klíč od hotelového pokoje a náramně se bavili při sledování nervózního kolohnáta, jak po něm pátrá. Muselo to být k popukání.

Kdo se Bishopovi při podobné legrácce bude smát příště? 

70. díl: Artěmij Panarin
69. díl: Victor Hedman
68. díl: Claude Giroux
67. díl:Aaron Ekblad
66. díl: Jaromír Jágr
65. díl: Brad Marchand
64. díl: Logan Couture
63. díl: Matt Murray
62. díl: Mark Giordano
61. díl: Nikita Kučerov
60. díl: Jonathan Quick
59. díl: Brent Seabrook
58. díl: Max Pacioretty
57. díl: Corey Perry
56. díl: Marc-Édouard Vlasic
55. díl: Taylor Hall
54. díl: Ryan McDonagh
53. díl: Cory Schneider
52. díl: Aleksander Barkov
51. díl: David Krejčí
50. díl: Alex Pietrangelo
49. díl: Martin Jones
48. díl: Filip Forsberg
47. Ryan Kesler
46. Pavel Dacjuk
45. Dustin Byfuglien
44. díl: Gabriel Landeskog 
43. díl: Jevgenij Kuzněcov
42. díl: John Klingberg
41. díl: Henrik Lundqvist
40. díl: Mats Zuccarello
39. díl: Tyler Johnson
38. díl: Kevin Shattenkirk
37. díl: Matt Duchene
36. díl: Ryan Getzlaf
35. díl: Jason Spezza
34. díl:Jack Eichel
33. díl: Jakub Voráček
32. díl: Brian Elliott
31. díl: Dylan Larkin
30. díl: Brandon Saad
29. díl: Shayne Gostisbehere
28. díl: Mark Stone
27. díl: Ondřej Palát
26. díl: Andrew Ladd 
25. díl: Alex Steen
24. díl: Adam Henrique
23. díl: Henrik Zetterberg
22. díl: Corey Crawford
21. díl: Nick Foligno
20. díl: Sean Monahan
19. díl: Roberto Luongo
18. díl: TJ Oshie
17. díl: Henrik Sedin
16. díl: Daniel Sedin
15. díl: Kyle Okposo
14. díl: Marián Hossa
13. díl: Tomáš Plekanec
12. díl: Patrick Sharp
11. díl: David Backes 
10. díl:Carey Price
9. díl: Max Domi
8. díl: Jonathan Drouin
7. díl: Nathan McKinnon
6. díl: Devan Dubnyk
5. díl: Ryan Nugent-Hopkins
4. díl: Boone Jenner
3. díl: Keith Yandle
2. díl: Mark Scheifele
1. díl: Jeff Carter   

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.