bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stovka nejlepších: Kdo byl králem ročníku 2015-16?

13. října 2016, 1:00

Tomáš Zatloukal

Vyvrcholení našeho žebříčku je tady. Pár minut před startem nového ročníku, kterého se již nemůžeme dočkat. Kdo je stříbrný a kdo zlatý? Všichni víte, mezi kým se rozhoduje. Mezi Patrickem Kanem a Sidneym Crosbym. Jeden kraloval základní části, druhý zase vyřazovacím bojům. Oba mohou svou dominanci v dané fázi potvrdit i novou trofejí ve sbírce. Kane se potěšil s Hart Memorial Trophy, Crosby zase s Conn Smythe Trophy. Jak si obě hvězdy vedly podle tříčlenné poroty NHL.cz?

Začněme číslem 87. A drobným upozorněním, že před unáhlenými komentáři si vzpomeňte, že se Stovka nejlepších skládala dlouho před Světovým pohárem, který tak neměl na výsledné hodnocení vliv, byť byl krásnou přehlídkou nadpozemských schopností kanadského kapitána, o němž Wayne Gretzky tvrdí, že se ve druhé polovině minulé sezóny opět stal tím nejlepším planetárním hokejistou.

Zatímco u Jiřího Laciny, patrně nejfundovanějšího a nepochybně nejzkušenějšího z redaktorů, skončil Crosby na pátém místě, za čtvrtým Alexem Ovečkinem, třetím Erikem Karlssonem, druhým Jamiem Bennem a vítězným Patrickem Kanem, šéfredaktor Jan Šlapáček dosadil lídra Pittsburghu Penguins na samotný vrchol. A Tomáš Zatloukal? Ten dal Crosbyho na stříbrnou příčku, z prostého důvodu.

"Sid" podle něj sice odehrál skvělé play-off a pod vedením Mikea Sullivana zářil také v druhé polovině základní části, ale na ofenzivní závody nebyl v Pittssburghu sám. Conn Smythe Trophy by slušela i Philu Kesselovi, ještě více Krisi Letangovi, své odvedl i Matt Murray. Crosby cestou za druhým prstenem zářil, ale nebyl suverénním hegemonem. Občas se nechal z ledu vymazat, třeba od Washingtonu Capitals.

U mě (Zatloukala) vyhrál Kane, protože když chtěl, dělal si v základní části na ledě, co se mu zachtělo. V play-off pak sbíral bod na zápas a těžko jej kritizovat za to, že usnul Artěmij Panarin. Kane letos předváděl hokej z jiného světa, v době, kdy druhý nejproduktivnější hráč nepokořil ani devadesátibodovou metu, on se přehnal přes stovku. Výrazně. Dlouho to měl rozjeté dokonce na 120-130 bodů.

V sezóně 2015-16 jsem viděl hrát oba - mnohokrát v televizi, ale také naživo. Při únorové cestě do USA jsem sledoval dobrého, leč ne vynikajícího Crosbyho proti Floridě Panthers a brilantního Kanea proti NY Rangers. Umělecký dojem nejen tehdy udělalo numero 88 lepší. K tomu si připočtěte neskutečnou žeň individuálních poct i naprosto unikátní sérii, kdy Kane bodoval 26krát za sebou. 

V dnešní NHL! Nic takového zámořská soutěž neviděla od roku 1993, kdy zářil Mats Sundin. Není těžké pochopit, proč u mě triumfoval americký showman z Chicaga. Zvítězil také u Laciny, jen Šlapáček jej umístil na druhé místo. A dva hlasy jsou více než jeden. Byť šéfredaktorský. Třeba bychom po Světovém poháru hlasovali jinak, třeba také ne. Hodnotili jsme ale NHL a její sezonu 2015-16.

A ta měla krále, který dokáže porazit i většího Goliáše než Crosbyho.

Profily obou největších hvězd současné NHL vám přineseme o víkendu. Díky za přízeň.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.