bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Střelec pro Crosbyho. Do Pittsburghu se stěhuje Perron!

2. ledna 2015, 20:55

Tomáš Zatloukal

O výměně Davida Perrona se dlouho spekulovalo a na očekávaný trejd nakonec opravdu došlo. Schopný střelec, kterému se v Edmontonu nelíbilo a Olejáře otevřeně kritizoval, míří do Pittsburghu, kde trpělivě sháněli náhradu za Pascala Dupuise, oblíbeného parťáka Sidneyho Crosbyho. Penguins nevyšel Perron vůbec lacino, obětovali Roba Klinkhammera a hlavně první kolo v letošním draftu.

Pittsburgh potřeboval vyztužit svou top-six, tedy dvě nejlepší útočné formace, od chvíle, kdy byla Dupuisovi diagnostikována krevní sraženina. Obdobný zdravotní problém, který předloni zabrzdil kariéru Tomáše Vokouna, vyřadil frankofonního Kanaďana ze hry v polovině listopadu. Na neurčito. Pro Mikea Johnstona, hlavního trenéra Tučňáků, šlo o zásadní problém, protože lajna Dupuis-Crosby-Kunitz dlouhodobě platí za základní stavební kámen pittsburghského úspěchu.

Perron je ideální náhradou za věčného smolaře, jemuž v posledních letech zdraví příliš neslouží. Ne že bychom chtěli upozorňovat na hustě popsanou zdravotní kartu či frankofonní původ, ke Crosbymu se hodí díky jiným kvalitám, které má s Dupuisem společné. Oba umějí zahrát na obou křídlech, zdobí je kvalitní střela a vynikající bruslení. Perron je navrch téměř o dekádu mladší a drží hůl napravo. Právě poslední bod nutno vyzdvihnout, Crosby by z něj měl profitovat.

A to podobně jako třeba Henrik a Daniel Sedinové, kterým tuze svědčí spolupráce s Radimem Vrbatou. GM Jim Rutherford v Perronovi získává i celkově šikovnějšího hokejistu, než za jakého platí Dupuis. 26letého Kanaďana navíc žene hlad po úspěchu, odchod od Olejářů komentoval slovy: "Když roky prohráváte, začnete toužit po vítězstvích." Penguins vyjde lacino, za cap-hit 3,8 milionu dolarů mnoho lepších hráčů neseženete. V této sezóně Perron zaznamenal 19 bodů.

Podívejme se na Perronův transfer ještě z edmontonské strany. Co za něj vlastně získal?Klinkhammer je univerzální křídelník do třetí lajny, první kolo v draftu 2015 pak může vynést opravdu talentovaného borce. GM Craig MacTavish upustil od původní představy, že Perrona použije k tomu, aby do Alberty přivedl elitního centra. Toho totiž vyhandloval nedávno, od nashvillských Predátorů si vyžádal Dereka Roye (více zde). Oilers tak zvolili plán B a zainvestovali do své budoucnosti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.