bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Střídání stráží v Arizoně! Po Doanovi končí i trenér Tippett

23. června 2017, 15:48

Jakub Prchal

Zkušený hokejový stratég Dave Tippett po osmi sezónách opouští lavičku Arizony Coyotes. Důvodem je neshoda s vedením klubu ve věci dalšího směřování organizace, a tak se obě strany společně domluvily na rozvázání kontraktu.

"Jménem celé organizace Coyotes chci Tipovi srdečně poděkovat za jeho tvrdou práci a všechno, co pro náš klub udělal," uvedl v tiskové zprávě majitel Andrew Barroway.

"Je to člověk s obrovským charakterem. Jsme vděční za to, jak viděl naše mužstvo, ale filozoficky jsme se neshodli na tom, jakým směrem budeme v budoucnu stavět tým. Proto jsme se dohodli, že ve všeobecném zájmu je potřebná změna na postu hlavního trenéra, aby se naše organizace mohla pohnout směrem vpřed," přiznal Barroway.

Tippet do Arizony přišel v náročném období, když klub vyhlásil bankrot a v letech 2009-2013 jej musela spravovat NHL. I přes velmi složitou situaci a nízký rozpočet ale dokázal několikrát proniknout do vyřazovací části. V roce 2012 byl u postupu do finále Západní konference, když Coyotes v prvních dvou kolech dokázali zdolat Chicago a Nashville. Na pozdější vítěze Stanley Cupu z Los Angeles už ale nestačili.  V posledních pěti sezónách tým strádá a ani jednou se nedokázal probojovat do play-off.

"Po několika hlubokých rozhovorech jsme dospěli k názoru, že pro mě bude lepší v klubu nepokračovat. Chci ale zdůraznit, že moje působení v Arizoně patří mezi nejlepší okamžiky v mém životě a přeji Andymu i celé organizaci jen to nejlepší," nechal se slyšet odcházející Tippett.

Před několika týdny se navíc změnila vlastnická struktura, když Andrew Barroway odkoupil menší podíly dalších spolumajitelů a stal se tak jediným vlastníkem Coyotes.

Arizona je v současnosti v pozici budování nového konkurenceschopného týmu. Klub již ohlásil ukončení spolupráce s dlouholetým kapitánem Shanem Doanem. Po šesti letech se stěhuje i gólmanská jednička Mike Smith, jenž byl vyměněn do Calgary.

"Je čas jít dál a soustředit se na mládí. Bylo to těžké rozhodnutí, protože Shane toho pro Coyotes udělal hrozně moc a jeho význam pro klub je jedinečný," uvedl majitel klubu Andrew Barroway ke konci Shanea Doana.

Coyotes teď mají před sebou hodně práce. Musí totiž co nejdříve obsadit post trenéra a ředitele hokejových operací. Hledají také nového kapitána a brankářskou jedničku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.