bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Strome se dočkal, po nevydařené sezóně prodloužil s Ostrovany o dva roky

23. září 2016, 11:45

Vojtěch Balon

New York Islanders zavedli interní pravidlo, které praví, že hráč, který není pod smlouvou do začátku přípravného kempu, se do tréninkového procesu nezapojí. Ryan Strome zůstával dlouho bez smlouvy čas hrál proti němu, už tuto neděli totiž začíná kolotoč přátelských klání před novou sezónou. Doslova za pět minut dvanáct se ale třiadvacetiletý hráč s vedením klubu přeci jen domluvil.

Ryan Strome má za sebou nepříliš povedenou loňskou sezónu, v níž vsítil pouhých osm gólů, ke kterým přidal dvacet asistencí, jeho produktivita tak oproti ročníku 2014/2015 klesla téměř o polovinu. Rodák z Missisaugy navíc schytal od trenéra Jacka Capuana několik výchovných políčků v podobě nezařazení Stroma do sestavy.

Pár utkání byl navíc stále teprve třiadvacetiletý centr nucen odehrát na farmě v Bridgeportu.

Nejstarší z bratrského hokejového tria Ryan - Dylan - Matthew s Islanders prodloužil o dva roky, během nichž si celkem vydělá pět milionů dolarů. Generální manažer Garth Snow tak neobětoval vůbec malou částku za hráče, jemuž minulý ročník vyšel prachbídně.

„Byla to pro mě těžká zkouška, asi nejtěžší v dosavadní kariéře. Musel jsem změnit svou přípravu – tréninkové rituály, stravu, cviky v posilovně. V létě jsem dělal, co bylo v mých silách, snad se to v sezóně vyplatí,“ doufá Strome.

Byl výkonnostní pokles Ryana Stroma v ročníku 2015/2016 pouze krizí druhé sezóny v NHL (v zámoří se pro to vžil výraz sophomore slump), která po skvělém nováčkovském ročníku potkala třeba i českého útočníka Tomáše Hertla? Další dny napoví, základní část začíná už za necelé tři týdny!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.