bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stvořit z McDavida a Olejářů šampiony? Ne, zvítězila jiná výzva

3. května 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Spekulovalo se o tom, že se ujme Edmontonu a pokusí se vystavět vítězný kádr kolem Connora McDavida. Jenže Kelly McCrimmon přijal jinou, snad ještě náročnější výzvu, bude se snažit naplnit megalomanské sny Billa Foleyho v Las Vegas.

Zrovna po kruté křivdě od rozhodčích vypadli z prvního kola play off, mohli si lítostivě lízat rány a trýznivě přemýšlet o promarněné příležitosti.

Jenže to Golden Knights není vlastní. Rozhodně ne pak jejich většinovému majiteli Billu Foleymu. Krátce po vyřazení od Žraloků ze San Jose zavelel: "Cílem není jeden Stanley Cup, chceme být dynastie."

Původní plán patrně byl takový, že kýženou mašinu na vítězství postaví George McPhee. Jenže o jeho cenného asistenta McCrimmona byla napříč NHL taková poptávka, že se muselo zvolit jiné řešení. McPhee bude prezidentem hokejového úseku a jeho dosavadní pravá ruka usedne do křesla pro GM.

Ano, McCrimmon zažívá dosavadní vrchol kariéry a od 1. září se stane novým generálním manažerem nevadského klubu. .

"George a Kelly tvoří fantastický tým, jejich společná práce za poslední tři roky byla opravdu senzační. Ať už jde o rozšiřovací draft, podpisy volných hráčů, výměny. Neustále náš tým vylepšovali a dali dohromady mančaft, který je na úrovni kandidátů na zisk Stanley Cupu," smeká před úspěšným funkcionářským tandemem Foley.

"To, že jsme z Kellyho udělali generálního manažera, povede k tomu, že udržíme v našem klubu oba dva a budeme nadále směřovat k dlouhodobému úspěchu," dodal.

McCrimmon v minulosti působil téměř dvacet let jako vlastník, hlavní kouč a GM u Brandon Wheat Kings, známého celku z juniorské WHL.

U Vegas pracuje od srpna 2016 a má nesmazatelný podíl na tom, že Golden Knights patří k ligové špičce. Díky tomu se dostal do hledáčku vícero organizací, nejvíce se spekulovalo o Oilers. Edmonton stále nekráčí po správné cestě a opět zůstal bez play off.

Rýsoval se scénář, že McCrimmon bude skládat vítězný kádr kolem McDavida a Leona Draisaitla. Místo zkusí uspět s méně zvučnými jmény na soupisce a v podstatně klimaticky přívětivější oblasti. Coby generální manažer začne jednat až na podzim, první zásadní kroky tak zřejmě v jeho podání přijdou při příští trade deadline.

Už teď je každopádně jisté, že je nač se těšit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.