bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Subban, Karlsson, Doughty. Hvězdné trio obránců by mohlo v létě změnit adresy

27. května 2018, 12:00

Petr Sumbal

Současná sezóna už se nám pomalu chýlí ke konci, už zbývá do tajenky doplnit pouze vítěze Stanley Cupu. 29 ostatních týmů, které ve finále nejsou, ovšem už nyní pilně spřádá plány na sezónu příští. Jako každé léto jistě dojde k výměnám několika hvězdných hráčů, my jsme si pro vás připravili tři horké kandidáty z obranných řad, které by trejd mohl reálně potkat.

P.K. Subban, Nashville Predators
O Subbanově výměně se začalo spekulovat prakticky okamžitě poté, co Nashville vypadl ve Stanley Cupu a ačkoli trenér Laviolette výslovně zamítl, že by k trejdu mohlo dojít, názor klidně může změnit. Důvody? Obrana Nashvillu je už tak extrémně nabitá, takže ani odchod takového hráče, jakým je Subban by ji neměl fatálně ochromit. A třeba si budou chtít Predators ulehčit o devítimilionovou Subbanovu smlouvu, která ho činí nejlépe placeným bekem napříč celou NHL.

Excentrického Kanaďana navíc už jedna spektakulární výměna v minulosti potkala, když přišel před dvěma lety z Montrealu za Sheu Webera, tak proč by se mu to nemohlo stát podruhé? Nashville by mohl mít zájem o nějakého produktivního útočníka.

Erik Karlsson, Ottawa Senators
Dalším obráncem, který by mohl být v létě potenciálně vyměněn, je švédská hvězda Erik Karlsson. Budoucnost kapitána Senators je přetřásána už celkem dlouho. Naposledy byl Karlsson žhavým zbožím před uzávěrkou přestupů, když už bylo jasné, že Ottawy se play-off týkat nebude. Švéd ale nakonec Sens za žádný tým hrající o Stanley Cup nevyměnil.

S pomalu nastupujícím létem ale opět téma Karlsson a jeho výměna ožívá. Tomuto ofenzivnímu obránci zbývá do konce kontraktu už jen jeden rok a sám v minulosti rozhodně nemluvil nijak přesvědčivě o tom, že by byl připravený smlouvu prodloužit. Spíše naopak, když prohlašoval, že rád dostane za své služby patřičně zaplaceno, a na barvě dresu mu až tak nezáleží. Proto by Ottawa svého lídra mohla chtít raději vyměnit, než aby ji napřesrok opustil bez náhrady.

Drew Doughty, Los Angeles Kings
Léto by se klidně mohlo nést v duchu výměn hvězdných zadáků. Třetím hráčem na našem seznamu je totiž vynikající obránce Drew Doughty. Doughtyho situace je podobná, jako ta u Karlssona. Smlouvu má u Los Angeles ještě na rok, poté by se stal nechráněným volným hráčem.

Spekulace o odchodu rozvířil sám Doughty, který se ještě před začátkem sezóny takto vyjádřil pro The Hockey News: „Rád bych prodloužil v Los Angeles. Ale pokud tým nepůjde správným směrem... Chci prostě vyhrát Pohár. A je mi fuk, kde budu hrát. Jen chci vyhrát Stanley Cup a to je pro mě nejdůležitější.“

Tenhle výrok musel vedení LA Kings vykreslit na čelech nejednu vrásku. Následně totiž Kings rozhodně jako potenciální vítěz NHL nevypadali, v prvním kole ve čtyřzápasové sérii vyhořeli proti Vegas. V dubnu se nicméně Doughty vyjádřil ohledně prodloužení kontraktu už mnohem pozitivněji: „Vždycky jsem chtěl být součásti LA Kings, takže doufám, že zůstanu. Až nadejde správný čas, budeme se o prodloužení určitě bavit.“ Doughty by si mohl, podobně jako Karlsson, říci o „Subbanových“ 9 milionů dolarů, uvidíme, zda mu je budou Kings schopni a ochotni vyplatit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.