bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Suspendovaný Schmidt si zpříjemnil čekání, podepsal šestiletou smlouvu

26. října 2018, 16:00

Martin Schwarz

Nepříjemnou zprávu se na začátku září, zhruba měsíc před startem sezony 2018-19, dozvěděl Nate Schmidt. Liga obránce Vegas Golden Knights suspendovala na 20 zápasů za porušení antidopingového programu NHL a NHLPA. Ať už to se zakázanou látkou v těle Schmidta bylo jakkoli, sedmadvacetiletý sympaťák si může radostně povyskočit. Během čekání na vypršení trestu totiž s Vegas podepsal nový šestiletý kontrakt.

Pro hokejistu snad nemůže být lepší způsob, jak si zkrátit čekání na návrat do hry. Zvláště, když jde o vyčkávání, které nemá nic společného se zraněním ani s výkonnostní stránkou. Nate Schmidt může k prvnímu utkání ročníku naskočit až 18. listopadu, kdy jeho tým vyzve Edmonton Oilers (více o Schmidtově dopingové aféře čtěte zde). Už několik dní před tímto datem však zaznamenal jeden velký úspěch, ač ještě vůbec nestoupl na led: s Golden Knights se dohodl na šestiletém kontraktu, za nějž inkasuje 35.7 milionů dolarů (5.95 milionů ročně).

Smlouva začne platit od sezony 2019-2020, takže v ideálním scénáři zůstane rodák ze St. Cloud hráčem Las Vegas minimálně do ročníku 2024-25. Jak vidno, zástupce organizace loňskými výkony přesvědčil o svých kvalitách, jelikož si v porovnání se současným kontraktem výrazně přilepší. Zatímco nyní bere 2.225 milionů dolarů, od nastávající sezony mu na účet začne chodit skoro trojnásobně více peněz.

„Nate se pro nás stal opravdu dobrým a důležitým obráncem,“ komentoval čerstvě upečenou dohodu generální manažer Golden Knights George McPhee. „Samozřejmě má pořád na čem pracovat, stále může růst. Ale je přesně tím obráncem, kterého hledá každý tým v lize, hodně pro nás znamená,“ pěl slova chvály.

Nastupuje proti nejlepším

Není divu, že šli Zlatí rytíři s gáží pro svého beka výrazně nahoru. Vždyť předchozí období pro něj bylo ve všech směrech rekordní. Nastoupil do největšího počtu zápasů kariéry (76), nastřílel doposud nejvíce branek (5) a posbíral nejvíce asistencí (31), čímž zdvojnásobil osobní rekord v počtu nastřádaných kanadských bodů. Do loňska se Schmidtovo maximum zastavilo na čísle 17. Ve statistice plus-minus udělal taky pokrok, s číslem +19 jej trenéři mohli jen a jen chválit. Zkrátka vše nasvědčuje tomu, že se snaživý Američan stále zlepšuje.

„Dlouho panovalo přesvědčení, že Nate není kvalitním obráncem. Ale když jej kouč dal do dvojice s Braydenem McNabbem, odváděli moc dobrou práci. Trávili na ledě spoustu času a nastupovali proti nejlepším hokejistům soupeře,“ pokračoval George McPhee v důvodech, proč Schmidta podepsal na dlouhé roky dopředu. Sezona 2018-19 bude pro nikdy nedraftovaného hráče teprve šestou v National Hockey League. Před příchodem do města hříchu oblékal dres Washington Capitals.

Vegas Golden Knigths prozatím neatakují vrchní příčky Pacifické divize. I přesto mohou být spokojeni minimálně s obrannou fází hry. V 9 zápasech inkasovali pouze 23 branek, což je řadí mezi nejlepší osmičku soutěže. Po návratu Natea Schmidta do sestavy by měla být defenziva mužstva ještě odolnější.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.