bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šustrova nová výzva. V Anaheimu by měl předávat zkušenosti mladým bekům

7. července 2018, 10:05

Jiří Lacina

Zastoupení českého hokeje za mořem rozhodně není takové, na jaké jsme byli zvyklí například před patnácti lety, pokud ale náš hokej něčím opravu trpí, je to nedostatek kvalitních obránců. Ruku na srdce - nescházelo moc a mohli jsme přijít o dalšího. Nakonec ale všechno dobře dopadlo a Andrej Šustr, jehož pozice v Tampě v minulé sezóně oslabila, se na příští rok upsal Anaheimu.

Bývalý plzeňský odchovanec nebyl v NHL nikdy draftován. K Bleskům se připojil v průběhu sezóny 2012-13 jako zcela volný hráč. Stihnul dva zápasy. Od dalšího ročníku už byl pevnou součástí sestavy Lightning. V pěti sezónách nastoupil k 318 utkáním, v nichž nastřílel 10 branek a přidal 53 asistencí. V play off si připsal 46 startů s bilancí 2+3.

V minulé sezóně vytáhlý zadák bohužel ztratil v bývalém mužstvu pozici. 201 centimetrů vysoký obránce odehrál v základní části jen 44 zápasů, vstřelil dva góly, na dalších pět nahrál. Přestože Tampa došla až do finále konference, v play off se nedostal do hry vůbec.

Floridský klub o českého beka ztratil zájem, míní ho nahradit někým mladším a levnějším. Základní defenzivní šestka – Victor Hedman, Ryan McDonagh, Michail Sergačjov , Anton Stralman, Dan Girardi, Brayden Coburn - má smlouvu i na příští rok. Pokud nepřijde aktuálně tolik diskutovaný Erik Karlsson (jemuž by musel někdo dosavadní ustoupit), dostanou zřejmě šanci už jen nováčci, kteří budou levnější než veterán pěti sezón v NHL.

Díky za příležitost, teď mě čeká nová výzva

Přes trochu kostrbatý závěr bude Šustr na teplou oblast Spojených států vzpomínat jen v tom nejlepším. „Díky Tampě Bay za příležitost, kterou jsem tady v uplynulých pěti letech dostal. Ještě důležitější je ale můj dík lidem odtud ze zálivu za to, jaké mi poskytli podmínky k životu a hernímu růstu,“ napsal český obránce na Instagram.

Pokud se minulé angažmá vyčerpalo, v Anaheimu, s nímž podepsal roční kontrakt na 1,3 miliónu dolarů, dostane plzeňský dlouhán zajímavou novou příležitost. Ducks sháněli velkého a silného obránce. Jestli se nic nepokazí, předpokládá se, že si vybojuje pozici v první obranné šestce.

Ve 27 letech by měl částečně zastat také roli mentora. Pravoruký zadák může podle anaheimského tisku pomoct partě mladíků Ducks od modré čáry, kam patří Cam Fowler, Hampus Lindholm, Josh Manson a Brandon Montour. Z těch úplně nejmladších, tzv. prospektů, pak bude Šustr dohlížet na Marcuse Peterssona a Jacoba Larssona.

Ve snaze zkvalitnit zadní řady podepsal Anaheim tento týden rovněž osmadvacetiletého Lukea Schenna, smlouvá zní na rok a 800 tisíc dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.