bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Syn ho nepřemluvil, na superhrdiny je ještě čas. Miller pokračuje v Anaheimu

22. června 2019, 13:00

Tomáš Zatloukal

Před dvěma lety se upsal Anaheimu i kvůli manželce. Chtěl, aby Noureen DeWulfová měla blíže do Hollywoodu a její herecká kariéra se mohla lépe rozvíjet. Teď mohl Ryan Miller svým rozhodnutím, zda dál hrát hokej, či pověsit brusle na hřebík, potěšit jiného člena rodiny. Čtyřletého syna Bodhiho.

"Vykašli se na hokej a hraj si se mnou celé dny. Můžeme si spolu hrát na superhrdiny," přemlouval Millera maličký Bodhi.

Brzy devětatřicetiletý Američan by mu býval rád vyhověl, jenže uvnitř zkrátka ještě nebyl připravený opustit svět NHL. Obzvláště ne po zpackané sezoně, kterou mu zničily zdravotní trable a pro Kačery se uzavřela základní částí. Žádné play off, žádný útok na pohár.

Takhle Miller odcházet z milované branže nechtěl.

A tak kývl na roční smlouvu na 1,125 milionu dolarů a zůstal v kádru Ducks. Tam, kde plní roli uznávané brankářské dvojky i ceněného mentora nejen pro maskovaného krajana Johna Gibsona, ale také pro ostatní mladší spoluhráče.

Bodhi nebyl zklamaný, Millerovo rozhodnutí nakonec přivítal. "Když jsem pak Bodhimu říkal, že jsem s Kačery podepsal, měl  z toho radost," překvapil jeden z nejlepších gólmanů amerických hokejových dějin.

Zatím zůstane pro syna superhrdinou mezi třemi tyčemi.

Miller v novém ročníku rozšíří své úctyhodné statistiky. Žádný jiný Američan nevychytal v NHL tolik výher (378), jen dva odehráli více zápasů (757) a jediný má více čistých kont (44).

O jeho služby by jistě byl zájem o jinde, nicméně Millerovi přišlo nepatřičné po nelehké sezoně opustit Anaheim. V jižní Kalifornii našel ideální působiště - vyhovuje mu podnebí, role v týmu, manželčino štěstí. A také vnímá, že kádr v sobě má potřebnou sílu.

Věří, že pod novým koučem Dallasem Eakinsem může dojít daleko. Třeba až ke Stanley Cupu, po němž vítěz Vezinovy trofeje za rok 2010 tolik prahne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.