bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Taktika vyšla. Zacha podepsal s Devils na tři roky

10. září 2019, 19:00

Jan Vojkůvka

Český hokejový útočník Pavel Zacha do Ruska neodchází. Omezeně volný hráč se dohodl s New Jersey Devils na nové tříleté smlouvě v hodnotě 6,75 milionů dolarů. Dotáhnout zdlouhavá jednání do zdárného konce se povedlo pouhý den po informaci, že si Zacha domluvil angažmá v Omsku.

Byl to svým způsobem brilantní tah. V pondělí se začala v Rusku i zámoří šířit informace, že je Pavel Zacha na odchodu do Ruska a dohodl se na podmínkách s Avangardem Omsk. Byť zástupci ruského týmu tyto informace nepotvrdily, alespoň to uvedlo do pohybu jednání mezi Zachovým agentem Patrikem Štefanem a generálním manažerem Devils Rayem Sherem.

Ten se sice vyjádřil ve smyslu, že ho nezajímá, s kým je Zacha domluvený a kde podepíše, což proložil dost peprnými slovy. Ale nakonec, a o dost smířlivěji, se vyjádřil ohledně nové smlouvy pro Zachu optimisticky.

A o pouhý den později získal dvaadvacetiletý Čech nový tříletý kontrakt, během něhož si vydělá 6,75 milionů dolarů. V nadcházející sezoně obdrží 1,75 milionů, v dalším ročníku 2 miliony a v sezoně 2021/22 pak 3 miliony dolarů. Po skončení smlouvy zůstane chráněným volným hráčem.

„Jsme rádi, že se nám s Pavlem, který je důležitou součástí našeho týmu, podařilo podepsat tříletou dohodu,“ řekl Shero. „Prokázal, že dokáže hrát v jakékoliv situaci a těšíme se na jeho další hráčský progres.“

Brněnský rodák má za sebou v NHL tři sezony, ve kterých odehrál 201 zápasů s bilancí 29 branek a 47 asistencí. V minulé sezoně kvůli nevýrazným výkonům dokonce putoval na farmu v Binghamtonu, kde v pěti zápasech nasbíral pět asistencí. Dostal zpátky důvěru u hlavního týmu a nakonec v 61 odehraných zápasech nastřílel 13 branek, což je jeho nové osobní maximum v zámořské soutěži. K tomu přidal 12 nahrávek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.