bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Talentovaný Johansen stále nemá smlouvu. Jednání s Columbusem mohou být ještě dlouhá

7. srpna 2014, 19:30

Jan Šlapáček

Poté, co konečně podepsal s Montrealem P. K. Subban, zůstává v NHL jednou z nejsledovanějších kauz jednání Ryana Johansena s Columbusem. Vynikající mladý útočník má za sebou životní sezónu a agent pro něj žádá velké peníze. Klub má ohledně dvaadvacetiletého forvarda jiný názor. Obě strany jsou si stále hodně vzdáleny a Johansen zůstává nadále bez smlouvy.

Rodák z Britské Kolumbie byl draftován Blue Jackets v roce 2010 jako celková čtyřka. O rok později naskočil do NHL. V první sezóně zvládl 21 bodů (9+12), ve druhém zkráceném ročníku nasbíral 12 bodů (5+7), loni však dostal po odchodu Ricka Nashe a Václava Prospala daleko víc prostoru a odvděčil se skvělými 63 body (33+30). Columbus neměl produktivnějšího hráče ani lepšího střelce.

Hráčův agent i klub se snad shodli na tom, že smlouva by mohla být takzvaně překlenovací, dvouletá. Vůbec se ale nedokážou shodnout na penězích. Podle spekulací se rozcházejí o tři milióny dolarů ročně. Jedna ze zainteresovaných stran prý odpověděla listu Columbus Dispatch na otázku, o kolik jsou si obě strany vzdáleny, stručně: „O hektary.“

Pro Blue Jackets je představa, že nebude mít svého nejlepšího hráče uplynulé sezóny k dispozici v přípravném kempu, velmi nepříjemná. Vždyť v loňské sezóně málem zdvojnásobil svůj celkový bodový účet z prvních dvou let. Dvaadvacetiletý útočník je na vzestupu a potřebuje hrát.

Překlenovací kontrakt na dva roky také nemusí být ideální řešení. Zástupci Columbusu se mohou zeptat v Montrealu, kde zvolili před dvěma lety stejný postup s P. K. Subbanem. Kam se za ty dva roky jeho cena dostala, ukázal aktuální kontrakt, který udělal ze Subbana lépe placeného hráče, než je třeba Sidney Crosby. Na druhou stranu dát Johansenovi už teď dlouhodobou smlouvu není o nic menší risk, vždyť má za sebou jedinou povedenou sezónu.

Celý sport určitě není o tom, že by měli v Columbusu zásadní potíže. Pod stropem mají stále víc než 14 miliónů dolarů volného prostoru, jednání už probíhají pouze s Johansenem. Tým musí být jen opatrný do budoucna, protože za rok vyprší smlouva brankáři Sergeji Bobrovskému a bude nutné vyjednat novou. Všeobecně se soudí, že dohady mezi Jackets a Johansenem se mohou natáhnout až do pozdního léta, možná do začátku sezóny.

Deset nejlépe placených hráčů NHL (průměrný roční plat)

1. Alexandr Ovečkin (útočník, Washington) 9,53 mil. USD
2. Jevgenij Malkin (Centr, Pittsburgh) 9,5
3. P.K. Subban (obránce, Montreal) 9
4. Sidney Crosby (Centr, Pittsburgh) 8,7
5. Corey Perry (útočník, Anaheim) 8,63
6. Henrik Lundqvist (brankář, NY Rangers) 8,5
7. Claude Giroux (útočník, Philadelphia) 8,28
8. Eric Staal (útočník, Carolina) 8,25
9. Ryan Getzlaf (útočník, Anaheim) 8,25
10. Phil Kessel (útočník, Toronto) 8

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.