bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa a Boston útočí na šestou výhru v řadě, trápící se Colorado změří síly s Vegas

18. února 2019, 20:45

Ondřej Mach

Pondělní noc nabídne fanouškům nejprestižnější hokejové ligy světa šest zápasů, přičemž Flames se s Coyotes utkají ještě před půlnocí. Šlágrem bude souboj Bostonu se San Jose, v dalších zápasech hostí Tampa Columbus, Chicago narazí na Ottawu, trápící se Coloradu zkusí vyzrát na Las Vegas a hrací den uzavře klání mezi Kings a Capitals.

22:00 Calgary Flames – Arizona Coyotes

CGY: 1. místo v Pacifické divizi (77 bodů)

ARI: 5. místo v Pacifické divizi (57 bodů)

Flames po vítězství v Pittsburghu stále zůstávají na prvním místě Pacifické divize, na kterém mají spolu se San Jose 77 bodů. Calgary se po čtyřzápasovém tripu představí opět před vlastními fanoušky a jistě by před nimi rádi vyhráli, protož již zmiňovaná výhra proti Penguins byla jedinou z posledních pěti utkání. Flames postupně nestačili na Sharks, Canucks, Lightning a Panthers.

Kojoti jsou stále na hraně postupu do play off, na druhou divokou kartu momentálně ztrácí tři body. V zádech však mají tři výhry z posledních čtyř zápasů, v sobotu dokonce porazili silné Toronto 2:0. Utkáním proti Calgary zahajuje Arizona třízápasový trip, dále ji čekají další dva divizní soupeři, Edmonton a Vancouver. Vzájemné zápasy hovoří jasně pro Flames, Coyotes v obou zápasech utrpěli vysoké debakly.

1:30 Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning

CBJ: 3 místo v Metropolitní divizi (69 bodů)

TBL: 1. místo v Atlantické divizi (92 bodů)

Zajímavý duel se odehraje od půl druhé v Columbusu. Blue Jackets narazí na favorizovanou Tampu, které mají co oplácet, v letošním ročníku s ní dvakrát prohráli, nejprve 2:8 a poté 0:4. Columbus spoléhá na vcelku slušnou formu, kdy z posledních šesti zápasů vytěžil 12 bodů a získal například cenné skalpy Capitals nebo Golden Knights. V případě výhry by se celek z Ohia bodově vyrovnal právě Washingtonu.

Spanilá jízda Tampy pokračuje, Bolts mají momentálně pětizápasovou šňůru vítězství, kterou by rádi protáhli na ledě Columbusu. V posledních dvou zápasech navíc neinkasovali, v obou případech si shutout připsal brankář Vasilevskij. Lightning vévodí Východní konferenci i Atlantické divizi, náskok na druhé Islanders, potažmo Bruins činí 16 bodů.

2:30 Chicago Blackhawks – Ottawa Senators

CHI: 7. místo v Centrální divizi (57 bodů)

OTT: 8. místo v Atlantické divizi (49 bodů)

Utkání posledních týmu Centrální a Atlantické divize začne v půl třetí v Chicagu. Blackhawks se po bídném startu sezony zvedají, na přelomu ledna a února dokázali najet na sedmizápasovou sérii vítězství. Po očku tak mohou pomýšlet na play off, ztráta na druhou divokou kartu, již drží Minnesota, se rovná třem bodům. Chicago bude chtít odčinit sobotní porážku proti Columbusu, se kterým prohrálo 2:5.

Ottawa se krčí na posledním místě Východní konference a v souvislosti s ní se více než play off řeší setrvání klíčových hráčů. Smlouvy v létě končí Marku Stoneovi a Mattu Ducheneovi, bude tak zajímavé sledovat, zda se některý z hráčů stane součástí výměny. Sens dokázali v sobotu po prodloužení vyzrát na Jets a zaznamenali teprve třetí únorovou výhru. Na Chicago už letos jednou narazili, v říjnu mu podlehli po prodloužení 3:4. 

3:00 Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights

COL: 6. místo v Centrální divizi (57 bodů)

VGK: 3. místo v Pacifické divizi (68 bodů)

Tři hodiny po půlnoci odstartuje souboj mezi Coloradem a Vegas. Krize Avalanche stále trvá, po výhře na ledě Jets přišla domácí porážka s rozjetým St. Louis. Porážka s Blues byla už devátou z posledních deseti zápasů, takže jestli chce celek z Denveru stále pomýšlet na play off, tak by měl začít rychle vítězit. Na druhou divokou kartu i po dlouhé nepříznivé sérii ztrácí pouhé 3 body.

Golden Knights do zápasu nevstupují v bůhvíjak oslnivé formě, sobotní výhra 5:1 nad Nashvillem byla první po třech zápasech. Body z města hazardu si v předchozích třech případech odvezli Toronto, Arizona i Columbus. Vegas se i přesto stále drží na postupových příčkách s pohodlným náskokem na dotírající Vancouver. 

4:00 San Jose Sharks – Boston Bruins 

SJS: 2. místo v Pacifické divizi (77 bodů)

BOS: 2. místo v Atlantické divizi (76 bodů)

Šlágrem pondělní noci bude klání mezi San Jose a Bostonem. Žraloci sice proti Washingtonu přišli o svoji výherní šňůru, chuť si však alespoň částečně spravili vítězstvím 3:2 nad Vancouverem. Dalším pozitivem pro Sharks je návrat Erika Karlssona, který se do sestavy vrátil po deseti zápasech. Druhý tým Pacifické divize pohodlně směřuje do play off a na dálku závodí s Calgary o prvenství v divizi. 

I bez Davida Pastrňáka se Bostonu daří, Bruins vyhráli pětkrát v řadě a drží druhou příčku v Atlantické divizi. Tým kapitána Cháry bodoval desetkrát v řadě, v únoru nestačil jen na Philadelphii a Rangers. Zápas proti Sharks bude prvním vzájemným střetnutím v letošním ročníku, Bruins tímto duelem pokračují ve čtyřzápasovém tripu po východě Spojených států.

4:30 Los Angeles Kings – Washington Capitals

LAK: 8. místo v Pacifické divizi (52 bodů)

WSH: 2. Metropolitní divizi (71 bodů)

Los Angeles se nachází na posledním místě Pacifické divize, ve vyrovnané Západní konferenci ztrácí na druhu divokou kartu 8 bodů. Postup do vyřazovacích bojů by však byl velkým překvapením, zvláště když Kings prohráli poslední čtyři zápasy, naposledy na svém ledě nestačili na Boston. Utkání proti Caps bude posledním před čtyřzápasovým tripem na západ. 

Washington střídá porážky s výhrami, včera překvapivě podlehl 2:5 trápícímu se Anaheimu. Ve velmi vyrovnané Metropolitní divizi jsou Capitals na druhém místě, rozdílem mezi druhým a pátým místem jsou však pouhé tři body. S Kings se tým z hlavního města utkal minulý týden, kdy v domácím utkání zvítězil 6:4.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.