bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa a Buffalo se od osmi utkají ve Stockholmu, v noci půjde do akce dalších šest týmů

8. listopadu 2019, 19:00

Ondřej Mach

Po velké porci zápasů z přechozího dne jsou dnes na programu jen čtyři střetnutí. Hlavním lákadlem je bezesporu souboj v rámci Global Series mezi Lightning a Sabres. Po půlnoci vyzve trápící se Detroit rozjetý Boston, v bitvě kanadských celků se proti sobě postaví Winnipeg a Vancouver a páteční program uzavře mač Edmontonu s New Jersey.

20:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning

BUF: 3. místo v Atlantické divizi (20 bodů)

TBL: 6. místo v Atlantické divizi (14 bodů)

Duel Buffala s Tampou uvidí od osmi hodin SEČ Stockholm. Šavle by se dalo označit jako příjemné překvapení letošního startu sezony, mužstvo vedené novým trenérem Ralphem Kruegerem je na třetím místě Atlantické divize. Jeho svěřenci za sebou ale momentálně táhnou třízápasovou šňůru porážek, z posledních pěti klání pak vyhráli jen jednou. Poradí si se silnou Tampou?

Od Bolts se na počátku ročníku určitě očekávalo více. Loňský suverén základní části střídá lepší výkony s těmi nevýraznými a dvakrát za sebou dokázal vyhrát pouze jednou. Jedním z problémů modrobílého tábora může být nepříliš dobré oslabení (72,9 PK%). Tampa poslední ostré utkání odehrála minulý pátek, na ledě Islanders padla 2:5.

1:30 Detroit Red Wings - Boston Bruins

DET: 8. místo v Atlantické divizi (9 bodů)

BOS: 1. místo v Atlantické divizi (24 bodů)

Red Wings pokračují v přestavbě, od léta pod novým generálním manažerem Stevem Yzermanem. Tři výhry z prvních čtyř duelů vypadaly slibně, od té doby ale slavný klub ze třinácti zápasů vyhrál jen jednou a propadl se na absolutní dno ligové tabulky. Detroit je nejhorší ve statistice obdržených i vstřelených branek, týmu ze statistického hlediska nefungují přesilové hry ani oslabení.

Mužstvo českého útočníka Davida Pastrňáka se nachází v naprosto odlišné situaci. Po zklamání z prohraného finále play off vstoupili svěřenci trenéra Cassidyho do ročníku 2019/20 ve velkém stylu a pachuť porážky poznali jen čtyřikrát. Velkou zásluhu na současné formě má právě Pastrňák, jenž vévodí statistikám v počtu bodů a gólů.

2:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks

WIN: 4. místo v Centrální divizi (17 bodů)

VAN: 3. místo v Pacifické divizi (21 bodů)

Tryskáči pokračují v sérii domácích klání, od dvou hodin před vlastními fanoušky přivítají Vancouver. Canucks patří mezi jejich oblíbené soupeře, neboť opanovali osm předchozích střetnutí a naposledy s nimi prohráli v prosinci roku 2016. Winnipeg si kromě toho jistě bude chtít spravit chuť po středečním nájezdovém zaváhání s Devils.

Nucks atakují čelní příčky Pacifické divize, na Calgary a Edmonton ztrácí jediný bod. Duel s Jets je druhým za posledních 24 hodin, mančaft kapitána Horvata v noci nestačil na Chicago v poměru 2:5. Kosatky budou spoléhat na nejproduktivnějšího hráče Eliase Petterssona, prostor v brankovišti s největší pravděpodobností dostane Thatcher Demko.

3:00 Edmonton Oilers - New Jersey Devils

EDM: 1. místo v Pacifické divizi (22 bodů)

NJD: 8. místo v Metropolitní divizi (12 bodů)

Nad očekávání dobrý vstup do sezony prožíval Edmonton, po řadě výher ale přišlo mírné vystřízlivění. Parta kolem hvězdného Connora McDavida z posledních devíti zápasů slavila jen třikrát a přišla o náskok na čele Pacifické divize, potažmo Západní konference. Právě týmový kapitán a jeho německý kolega Leon Draisaitl jsou pro Oilers nepostradatelní, dohromady už zapsali 55 kanadských bodů.

Ďáblové po mohutném letním posilování jistě mysleli na lepší výkony. První výhru zaznamenali až 18. října a ani od té doby to není bůhvíjak slavné. V uplynulých týdnech se sice začal výkonnostně zvedat Jack Hughes, stále je v mužstvu ale řada hráčů, kteří by měli předvádět více. Souboj s Edmontonem je předposledním z jejich kanadského tripu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.