bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa dál živí naději na play off. Další výhru musí přidat v Montrealu

7. dubna 2017, 20:00

David Jahoda

Zámořská NHL má v noci z pátku na sobotu hubený program, hrát se totiž bude jen jedno utkání. Rozhodně se však bude na co dívat. Hokejisté Tampy Bay se stále nevzdávají vidiny play off. A i když už celou situaci ani zdaleka nemají ve svých rukou, hodlají bojovat do poslední možné vteřiny. Bezpodmínečně proto musejí vyhrát na ledě Montrealu Canadiens, už od úterý jistého vítěze Atlantické divize. Udrží si Bolts naději na play off i po tomto střetnutí?

1:30 Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

Hokejisté Montrealu Canadiens mohli v zatím posledním odehraném utkání v Buffalu dosáhnout na stoprocentní třízápasový trip, jenže padli. Vadit jim to ale vůbec nemusí. Zápas předtím proti Floridě si totiž zajistili definitivu prvenství v Atlantické divizi, nemluvě o tom, že už se v té době několik dní mohli radovat z postupu do play off, v němž v minulé sezoně chyběli. Oba již zmíněné dílčí úspěchy si zajistili vítěznou sérií v pěti duelech za sebou. Proti Tampě odehrají Habs poslední domácí utkání v základní části, pak už je čeká jen výlet do Detroitu. Aktuálně jsou na seznamu zraněných hned tři důležití obránci – Shea Weber, Alexej Jemelin a Jordie Benn. V Montrealu věří, že začátek play off všichni stihnou.

Tampa Bay v noci ze čtvrtka na pátek odvrátili první hrozbu definitivní eliminace z letošních bojů o Stanleyův pohár. Dokázali totiž uspět na ledě Toronta (4:1), které drží ve Východní konferenci poslední postupovou příčku. Společně s NY Islanders schází Bolts na Maple Leafs tři body, tudíž potřebují, aby Babcockova parta v obou následujících duelech padla. Sami Lightning ale musí ve zbývajících dvou duelech uspět. Po návštěvě Montrealu budou doma hostit Buffalo. Zachránit nepovedou sezonu už bude velice složité, to je víc než jasné, Tampa se ale snaží, seč jí síly stačí. Z předešlých osmi zápasů padla jen dvakrát. Bolts by potřebovali, aby se jejich marodka v nejdůležitější části sezony vyprazdňovala, ale to se nedaří. Proto trenér Jon Cooper musí v závěru sázet i na několik „farmářů“.

Bell Centre v Montrealu bude hostit čtvrté letošní vzájemné střetnutí těchto dvou týmů. Z doposud odehraných tří duelů mají lepší bilanci Canadiens. Už na konci října vyhráli 3:1, následně sice před koncem roku 2016 padli 3:4 po prodloužení, ovšem na konci minulého týdne dokázali Lightning znovu porazit, tentokrát 2:1 po prodloužení. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.