bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa dostala tvrdou ránu. Washington si domů veze dvě vítězství

14. května 2018, 5:15

Jan Šlapáček

Washington navázal na výborný výkon z prvního utkání a Tampě uštědřil tvrdou ránu. Uvolnění hokejisté Capitals vstřelili šest branek a vyhráli vysoko 6:2. Pokud hráči Lightning v hlavním městě USA nezaberou, tak pro ně sezóna skončí hodně smutně.

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals

2:6 (2:1, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Point (Stamkos, Hedman), 11. Stamkos (Kučerov, Point) – 1. Wilson (Niskanen, Kuzněcov), 23. Smith-Pelly (Chiasson, Carlson), 39. Eller (Vrána), 40. Kuzněcov (Ovečkin, Eller), 44. Ovečkin (Kuzněcov, Wilson), 53. Connolly (Eller, Carlson).

Natěšení fanoušci v aréně dostali první ránu hned po osmadvaceti sekundách, kdy se šikovnou tečí prosadil Wilson. První třetina ale nakonec skončila lépe pro Tampu, která dokázala stav po brankách Pointa se Stamkosem vývoj otočit a dostala se do vedení.

Ze strany Lightning to ale bylo pro dnešní duel vše. Od druhého dějství tahala Tampa za kratší konec provazu a Capitals spustili ofenzivní hurikán. Ve druhé třetině se trefili Smith-Pelly, Eller a Kuzněcov, a na jejich góly navázali v poslední části ještě Ovečkin s Connollym.

Washington hraje po postupu přes Pittsburghu v naprosté pohodě, má vysoké sebevědomí a po dvou venkovních zápasech je hodně blízko k postupu do finále. V minulosti totiž pouze dva týmy z jednačtyřiceti nedokázaly ve finále konference uspět poté, co vyhrály oba úvodní zápasy. Tampa se bude muset hodně zlepšit.

Stav série: 0:2

A. Vasilevskij (TBL) – odchytal 60:00 minut, 31 zákroků, úspěšnost 83,8 %
B. Holtby (WSH) – odchytal 60:00 minut, 33 zákroků, úspěšnost 94,3 %

Ondřej Palát (TBL) - 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:00 
Michal Kempný (WSH) - 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:36 
Jakub Vrána (WSH) - 0+1, 1 střela, čas na ledě 12:29

1. hvězda utkání – Jevgenij Kuzněcov (WSH)
2. hvězda utkání – Lars Eller (WSH)
3. hvězda utkání – Alexandr Ovečkin (WSH)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.