bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa přišla v zápase s Montrealem o Paláta, trenér Cooper ale hovoří optimisticky

11. března 2015, 12:30

David Motloch

V zápase o čelo pelotonu Východní konference zvítězila Tampa Bay fotbalovým výsledkem 1:0, když galapředstavení obou brankářů ukončil až v prodloužení Tyler Johnson. Lightning ale tento zápas dohrávali bez českého útočníka Ondřeje Paláta. Po zápase však trenér Tampy Jon Cooper hovořil o zranění svého svěřence optimisticky, a tak by se nemělo jednat o nic vážného.

Ondřej Palát odešel z utkání před koncem druhé třetiny, když do jedné ze střel montrealských hráčů postavil své tělo, aby ránu zblokoval. Český útočník poté odcestoval do šatny a do utkání se již nevrátil. Všichni fanoušci Tampy se tak pochopitelně ptali na zdravotní stav svého oblíbence.

Podle dostupných informací utrpěl Ondřej Palát zranění v dolní části těla, které by však samotného hráče do příštích zápasů nemělo odsunout na střídačku. "Ondra šel na rentgen a myslím si, že si podle výsledků všichni udělali obrázek. Podle mě to bude v pohodě, ale znáte to, jakmile ze zápasu jednou odejdete, těžko se vracíte zpátky na led. Koukneme na to ještě zítra, ale myslím si, že výsledky byly v pořádku," hovořil v klidné tónině hlavní trenér Lightning Jon Cooper.

Ztráta Paláta by Tampu hodně mrzela, Bolts se stejně jako loni, zařadili mezi nejlepší týmy NHL, tentokrát však svá očekávání hodlají ukázat i v play-off, kde mají po loňském rychlém vyřazení co napravovat. Bez Paláta by jednak přišli o velice produktivního útočníka (52 bodů v 63 zápasech), ale také by se jim rozpadla trojice Palát-Johnson-Kučerov, která soupeřům doslova nahání strach.

Lightning si v zápase s Canadiens nakonec dokázali poradit i bez Paláta. Dlouze nerozhodný stav dokázal rozseknout v prodloužení parťák Paláta Tyler Johnson, který zároveň platí za nejproduktivnějšího hráče Tampy. Tampa tak nejen částečně oplatila Montrealu vyřazení z loňského play-off, ale také se výrazně přiblížila k boji o Prezidentovu trofej pro nejlepší celek základní části NHL.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.