bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa znovu bez kapitána. Stamkos může chybět až čtyři měsíce

19. listopadu 2016, 15:00

Jiří Lacina

Oborvská smůla potkala Stevena Stamkose. Po dlouhých letních jednáních nakonec prodloužil smlouvu v Tampě a naskočil ve velmi slušné formě do nové sezóny. Střílel góly, nahrával, diváky bavil krásnými kombinacemi. S 20 body (9+11) držel čtvrté místo v kanadském bodování NHL, s Nikitou Kučerovem byl nejlepším hráčem Blesků. Idylku první čtvrtiny soutěže však zhatilo vážné zranění.

V první třetině úterního utkání Tampy s Detroitem si v poměrně nevinně vyhlížející přetlačované u mantinelu s Gustavem Nyquistem poranil pravé koleno. Klopýtajíc opustil ledovou plochu a víc se do hry nevrátil. Ve čtvrtek klub oznámil, že Stamkos je po operaci utrženého menisku a doba jeho absence bude pořádně dlouhá. Nesmělé odhady hovoří o čtyřech měsících!

Zranění ze zápasu s Detroitem:

To je pořádná rána pro tým, kde zůstávají v úvodu sezóny poněkud za očekáváním Ondřej Palát, Tyler Johnson, Jonathan Drouin a několik dalších hráčů. Stamkos s Kučerovem byli jasně nejúdernějším duem, které se nyní rozpadá.

Stamkosova kombinace s Kučerovem z utkání s NY Islanders:

„Žijeme v realitě a musíme se jí umět postavit,“ pokrčil nad ztrátou kapitána rameny obránce Victor Hedman. „Bude to pro nás dobrý test. Současně ale víme, že se s tím umíme vyrovnat, že umíme vyhrávat, i když nám bude chybět.“

Trenér Jon Cooper se smiřuje, že může lídra týmu postrádat prakticky až do konce základní části. „Pokud budeme v pozici, že se kvalifikujeme do play off, bude pro něj zpátky,“ řekl kouč. „Bude to lepší než jakákoli akvizice před uzávěrkou přestupů, lepší než někoho přivádět,“ hledá v té smůle aspoň nějaké pozitivum.

Pro mužstvo bude výzvou udržet postavení, Blesky byly v sobotu ve Východní konferenci třetí, a do pohárových bojů se vůbec dostat. „Je třeba vytáhnout hlavy z písku a dát se na pochod. Bohužel už se nám to stalo dřív a chlapi se s tím dokázali vyrovnat,“ řekl trenér.

Na jedničku draftu z roku 2008 se poslední dobou skutečně lepí smůla. V minulém ročníku vynechal Stamkos posledních pět utkání základní části a až na jeden zápas pak i celé play off kvůli krevním sraženinám. Tampa se i bez něj dostala až k sedmému utkání konferenčního finále, kde prohrála s pozdějším šampiónem z Pittsburghu. V sezóně 2013-14 vynechal Stamkos přes půl sezóny kvůli zlomené noze. Také tehdy si Blesky poradily.

„Čím víckrát jste v té situaci, tím lépe se s ní naučíte vyrovnávat. Takže uvidíme, jak to půjde. Ano, budeme ho hodně postrádat, ale jak jsem řekl, sezóna pro nás nekončí,“ dodal Cooper.

Optimistický zůstal také Ryan Callahan, který zatím sám odehrál jen deset utkání, navíc se skromnou bilancí dvou bodů (1+1). „V tom je naše síla, jak široký máme kádr a kolik v něm je talentu. Ztráta takového chlapa vás zasáhne. Nicméně způsob, jakým je tenhle tým postavený, umožňuje tu ztrátu vstřebat,“ věří bývalý kapitán New York Rangers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.