bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tatar v Montrealu září, je nejproduktivnějším hráčem týmu. Má srdce, chválí jej spoluhráči

18. října 2018, 10:00

Vojtěch Balon

Když těsně před začátkem nové sezóny montrealský generální manažer Marc Bergevin vyměnil bývalého kapitána Habs Maxe Paciorettyho do Las Vegas, příznivci klubu z frankofonní části Kanady měli zdaleka největší radost ze zisku mladíka Nicka Suzukiho.

Součástí protihodnoty byl i Tomáš Tatar, jehož příchod ale v Montrealu vyvolal spíše rozpaky. Slovenský reprezentant se po odchodu z Detroitu k pozdějšímu finalistovi z Vegas trápil, v průběhu play-off dokonce několikrát skončil na tribuně. V Montrealu ale sedmadvacetiletý křídelník dostal šanci, kterou využil dokonale.

Rodák z Ilavy sbírá v červeném dresu bod na zápas. V nedávném utkání proti "svým" Red Wings přispěl ke kanonádě 7:3 gólem a asistencí, a už po pěti odehraných zápasech tak získal více kanadských bodů (sedm) než za celé působení ve Městě hříchu. „Dobře Tomáše znám. Má skvělé krytí puku a dobrou střelu,“ vyjmenoval Tatarovy hlavní přednosti útočník Jonathan Drouin. „Když se podíváte na záznam jeho gólů, většinu z nich vstřelil z předbrankového prostoru. Nejsou to kdovíjak krásné góly, ale týmu pomáhají,“ dodal Drouin.

Tomáš Tatar do kabiny Canadiens okamžitě zapadl a zdá se, že týmu nepomáhá jen góly. „Má velké srdce a jeho úsměv je nakažlivý,“ usmál se jeho parťák z formace Philip Danault. Podobná slova volil i montrealský lodivod, trenérský matador Claude Julien: „Je soutěživý. Myslím, že je rád, že je tady v Montrealu. Spoluhráči si jej okamžitě oblíbili, má skvělý charakter,“ pravil Julien, který jinak se slovy chvály rozhodně nehýří.

Slovenský útočník zatím v Montrealu překonává veškerá očekávání. „Vyměnili jsme hráče, který pravidelně střílel 30 gólů za sezónu (Max Pacioretty, pozn. red.), ale kromě talentovaného Suzukiho máme i Tatara, který dokáže Paciorettyho góly okamžitě nahradit,“ pochvaluje si Julien. Pro Canadiens je navíc tato výměna tuplem sladší díky tomu, že Golden Knights budou až do roku 2021 hradit půl milionu z Tatarova platu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.