bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tati, budeš hrát s Jackem Eichelem! slyšel Pominville od syna po návratu do Buffala

1. července 2017, 12:00

Michal Sobotka

Buffalo jej draftovalo a po zhruba čtyřech a půl letech se do něj znovu vrací. Jason Pominville byl v pátek vyměněn z Minnesoty zpět k Sabres. Největší radost udělal obchod sedmiletému synovi staronové posily. „Tati, budeš hrát s Jackem Eichelem!“ slyšel 34letý útočník.

Jason Pominville asi nečekal, že se někdy do Buffala bude jako hráč vracet. V Minnesotě mu ale poděkovali za čtyři roky dřiny a poslali ho zpátky do míst, které zná nejlépe. Od roku 2005 až do sezony 2012/13, zkrácené výlukou, hrával za Sabres a většinu času byl i kapitánem. Z jeho návratu měl ale největší radost asi jeho syn.

„Hned mi říkal: Tati, budeš mít možnost hrát s Jackem Eichelem!“ vyprávěl oficiálním stránkám Buffala Pominville. „Byl opravdu nadšený,“ dodal. Z Minnesoty přichází také obránce Marco Scandella, zatímco sestavu Wild posílí útočníci Tyler Ennis a Marcus Foligno. Ke kompletnímu výčtu zbývá dodat, že si oba celky prohodily také volby v draftu.

Fanoušci Sabres teď mohou oprášit staré dresy svého lídra. Pominville strávil v Buffalu devět let služby, podepsal se pod několik klíčových střetnutí klubu a se 456 body je jedenáctým nejproduktivnějším hráčem historie Sabres. Přesto se kanadský rodák vrací do mančaftu, ve kterém už nikoho nezná. Poslední dva hráči, kteří s ním zde hráli, byli paradoxně v rámci obchodu posláni do Minnesoty jako protihodnota.

V Buffalu se zkrátka staví jiný tým, ale právě díky tomu je Pominville z návratu nadšený. Věří, že mládí dokáže svými zkušenostmi vhodně doplnit. „Pořád si myslím, že mám schopnosti, abych pomohl. Ať už v útoku nebo obraně. Záleží na situaci, ve které mě kouč postaví,“ uvedl. Těší ho také příchod obránce Scandelly.

„On je zvíře. Doslova. Těžko se na něj hraje a má neskutečnou ránu od modré,“ vypíchl přednosti sedmadvacetiletého beka. Teď jen zbývá, aby se společně s Pominvillem do Buffala vrátily také lepší časy. Třeba konferenční finále, které sám zažil v letech 2006 a 2007 a ve kterých sehrál důležitou roli.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.